Sporazum o sanaciji i asfaltiranju puta kroz Gornje Biosko

17.01.2022. 20:09
0
IZVOR: SRNA

Načelnici opština Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić potpisali su sporazum prema kom će ove opštine izdvojiti po 66.980 KM za sanaciju i asfaltiranje lokalnog makadamskog puta kroz selo Gornje Biosko.

Ovaj projekat prema kom će biti sanirano oko 1.500 metara puta, predstavlja izuzetno važnu komunikaciju za oko 50 domaćinstava ovog naselja.

Gašanović je pojasnio da se predmetna dionica nalazi na području opštine Stari Grad, odnosno Federacije BiH, te dodao da će se realizacijom ovog projekta pomoći ljudima povratnicima u Gornji Biosko, da im se obezbijedi bolji kvalitet života.

- Oni u opštini Istočni Stari Grad ostvaruju zaposlenje ili prava oko školovanja, a žive u Starom Gradu. Takvih primjera ima i u Istočnom Starom Gradu, gdje ljudi žive, a svoja prava i obaveze ostvaruju u Starom Gradu. Zato su ovakvi projekti važni - istakao je Gašanović.

Vojo Radonja, koji od rođenja živi na ovom lokalitetu, rekao je da je mještanima ovog sela put neophodan.

- Živim ovdje 60 godina i svjedok sam da se put nikada nije radio. Biće nam puno lakše, svaka infrastruktura je dobrodošla i šta god se uradi nama znači, a pogotovo put - rekao je Radonja.

Novica Gaco, koji je izrazio zahvalnost zbog najavljene sanacije, rekao je da je put loš, te da se bez asfaltiranja ništa ne može riješiti, saopšteno je iz opštine Stari Grad.

- Drago mi je što će se početi raditi, to je nešto pozitivno za sve nas mještane. Već se uradio jedan dio puta prošle godine i to nam je dosta olakšalo, a nastavak u dužini od jedan i po kilometar će nam znatno olakšati život - poručio je Gaco.

Hadžibajrić je rekao da su ove lokalne zajednice posljednjih godina zajedno realizovale više od deset projekata za dobrobit građana obje opštine po pitanju infrastrukture, elektrifikacije, rasvjete, vodovoda i kanalizacije.

- Jedino što smo gledali je dobrobit naših građana i bilo bi mnogo bolje kada bismo u medijima imali više takvih priča i primjera dobre saradnje, ali nažalost o tome se rijetko govori u medijskom prostoru - naglasio je Hadžibajrić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dvije osobe uhapšene zbog napada na policiju na Vučijoj Luci Dvije osobe uhapšene zbog napada na policiju na Vučijoj Luci
Besplatna vakcinacija ovaca i koza protiv bruceloze Besplatna vakcinacija ovaca i koza protiv bruceloze
Potpisan sporazum o saradnji između Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Vikimedijine zajednice (FOTO) Potpisan sporazum o saradnji između Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Vikimedijine zajedni...
Najčitanije
 • Makarije Todorović najmlađi na “Konferenciji beba” u Palama
  22h 6m
  0
 • Vidovdansko čudo u Srpskoj
  9h 18m
  0
 • Muškarca usmrtio traktor prilikom prevoza drveta
  10h 16m
  0
 • Knjiga žalosti povodom pogibije mladog Đorđa Tojčića
  8h 18m
  0
 • Podignuta optužnica zbog napada na policiju
  7h 4m
  0