Srbi na Kosovu i Metohiji proživljavaju nezabilježenu torturu

11.02.2024. 19:00
0
IZVOR: srna.rs

Narodni poslanici u Skupštini Srbije Snežana Paunović i Usame Zukorlić na parlamentarnom slušanju u UN poručili su da Srbi na Kosovu i Metohiji proživljavaju nezabilježenu torturu.

Tokom debate na Parlamentarnom slušanju, Paunovićeva je pozvala na odbacivanje dvostrukih standarda u međunarodnim odnosima i dodala da Srbi danas na Kosovu i Metohiji proživljavaju nezabeleženu torturu, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Ona je istakla da je nedopustivo da se jednoj zajednici u 21. vijeku ukidaju osnovna prava na kretanje, normalan život, pristup pravdi, zdravstvo i obrazovanje na svom jeziku.

- Kosovska administracija svakodnevno radi na tome i za takvo ponašanje ima podršku Kvinte i pojedinih zemalja EU - poručila je Paunovićeva.

Ona je upozorila da se ne može govoriti o očuvanju mira i mirnoj budućnosti, ako se istovremeno podržava i sprovodi progon i teror nad ugroženim srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

- Licemerju nema mesta u međunarodnoj komunikaciji ukoliko želimo svet bez sukoba - zaključila je Paunovićeva

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 45m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    5h 9m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    3h 24m
    10
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    19h 53m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    5h 3m
    0