Срби на Косову и Метохији проживљавају незабиљежену тортуру

11.02.2024. 19:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Народни посланици у Скупштини Србије Снежана Пауновић и Усаме Зукорлић на парламентарном слушању у УН поручили су да Срби на Косову и Метохији проживљавају незабиљежену тортуру.

Током дебате на Парламентарном слушању, Пауновићева је позвала на одбацивање двоструких стандарда у међународним односима и додала да Срби данас на Косову и Метохији проживљавају незабележену тортуру, саопштено је из Скупштине Србије.

Она је истакла да је недопустиво да се једној заједници у 21. вијеку укидају основна права на кретање, нормалан живот, приступ правди, здравство и образовање на свом језику.

- Косовска администрација свакодневно ради на томе и за такво понашање има подршку Квинте и појединих земаља ЕУ - поручила је Пауновићева.

Она је упозорила да се не може говорити о очувању мира и мирној будућности, ако се истовремено подржава и спроводи прогон и терор над угроженим српским народом на Косову и Метохији.

- Лицемерју нема места у међународној комуникацији уколико желимо свет без сукоба - закључила је Пауновићева

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    22h 33m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    13h 28m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    12h 17m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    22h 39m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    14h 54m
    0