Srbija: Trudnica na respiratoru u KBC "Dr Dragiša Mišović"

01.04.2021. 10:15
0
IZVOR: SRNA

Dvadesetdevetogodišnja trudnica priključena je na respirator u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu, gdje se od korone liječi 265 pacijenata.

Načelnik radiologije u toj ustanovi Đorđe Lalošević rekao je da je trudnica u prilično teškom stanju i da se ljekari bore za njen život.

- Nažalost, trudnica 1992. godište je u prilično teškom stanju, mi naravno nećemo odustati, borimo se i borićemo se maksimalno za nju - rekao je Lalović za RTS.

On je naveo da se među kovid pacijentima u ovom KBC "Dr Dragiša Mišović" nalazi i 25 djece.

U jedinicama intezivnog liječenja su 72 pacijenata, od kojih je 15 intubirano, a među njima je i dvadesetdevetogodišnja trudnica.

Lalović je upozorio da bez vakcinacije 4,5 miliona građana Srbije neće moći da se pobijedi korona, ali je naglasio da postoji mogućnost da se virusom zaraze i oni koji su primili obje doze, ali je njihova slika puno lakša.

Kao primjer je naveo svog oca od 93 godine, koji je obolio poslije revakcinacije i leži u bolnici sa kliničkom slikom koja "nije tako loša".

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    4h 41m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 37m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    22h 22m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    19h 21m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    20h 33m
    0