Starješine VRS: Sraman zahtjev asocijacije “Stvaraoci Srpske”

22.07.2020. 17:52
2
IZVOR: SRNA

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske /VRS/ ocijenila je sramnim zahtjev Asocijacije Stvaraoci Republike Srpske da im se isplate poslaničke plate za ratne godine jer su na to “imali pravo“, kao i zbog njihovih navoda da su poslanici prvog saziva Narodne skupštine danas u teškom materijalnom položaju.

Iz Organizacije starješina VRS ističu da je to potpuno apsurdno i netačno, te da su istinski stvaraoci i branioci Srpske srpski vojnici i majke.

“Dok su borci odlazili na ratišta, većim dijelom noseći komad slanine i stopirali da stignu na vrijeme kako bi zamjenili svoje ratne drugove, dotle su poslanici skupocjenim automobilima sa ličnim vozačima odlazili na sjednice Narodne skupštine i smještali se u najboljim hotelima”, saopšteno je iz ove organizacije.

U saopštenju se dodaje da vjeruju da je među poslanicima bilo časnih ljudi, koji su odgovorno radili i da su sada na rubu egzistencije.

“Takvima, dajemo punu podršku da im se dodijeli pomoć. Ali, istovremeno, tražimo da se ispita materijalni status narodnih poslanika prvog saziva, što nije veliki posao i da utvrdimo ko je koliko uvećao svoje bogatstvo”, navodi se u saopštenju Organizacije starješina VRS.

Organizacija starješina VRS postavlja pitanje pokretačima ove “nerazumne inicijative – ko će zaista valorizovati pripadnicima VRS znoj, krv, suze za boravak u zemunicama skoro četiri godine”.

“Ako je ko zaslužio da se po ovakvim shvatanjima isplati četvorodišnji boravak u rovovima, onda to zaslužuju borci. Iznenađeni smo da sjednici Asocijacije prisustvuju sadašnji poslanici Narodne skupštine i prihvataju nebulozne zahtjeve da se ponovo zabadaju prsti u budžet Srpske, a nisu riješili finansijske probleme pravih boraca”, navode iz Organizacije starješina VRS.

Oni pozivaju patriote i predstavnike svih udruženja prosteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata da dignu glas protiv ovakvih nerazumnih zahtjeva grupacije, “koja je najvećim dijelom ostvarila sve moguće privilegije u ratu i poslije rata, od najviših državnih odlikovanja do privatizacije ogromnih materijalnih dobara”.

Stranke koje su zastupljene u Narodnoj skupštini Srpske juče su na Palama potpisale izjavu o podršci inicijativi za rješavanje pitanja stvaralaca Republike Srpske, odnosno o isplati valorizovane naknade za ratni period za poslanike u prvom sazivu Narodne skupštine, tri člana Predsjedništva i članove Vlade Republike Srpske.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Yxy 23.07.2020. 15:25
    Boracke organizacije da zbace stranacki plast dokle vise potcjenjivanja i pljackanja . odvratne li vlasti . ispade da smo mi krvarili samo za njihove debele guzice.
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 22.07.2020. 18:35
    Duše nemaju guzici se ne boje,,,.
Povezane vijesti
Istočno Sarajevo: Protestni skup boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Istočno Sarajevo: Protestni skup boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca
Borenović: PDP neće podržati prijedlog Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” Borenović: PDP neće podržati prijedlog Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske”
Stvaraoci RS: Borićemo se protiv revizije istorije Stvaraoci RS: Borićemo se protiv revizije istorije
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    11h 0m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    11h 6m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    11h 4m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    9h 55m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    42m
    0