Старјешине ВРС: Сраман захтјев асоцијације “Ствараоци Српске”

22.07.2020. 17:52
2
ИЗВОР: СРНА

Организација старјешина Војске Републике Српске /ВРС/ оцијенила је срамним захтјев Асоцијације Ствараоци Републике Српске да им се исплате посланичке плате за ратне године јер су на то “имали право“, као и због њихових навода да су посланици првог сазива Народне скупштине данас у тешком материјалном положају.

Из Организације старјешина ВРС истичу да је то потпуно апсурдно и нетачно, те да су истински ствараоци и браниоци Српске српски војници и мајке.

“Док су борци одлазили на ратишта, већим дијелом носећи комад сланине и стопирали да стигну на вријеме како би замјенили своје ратне другове, дотле су посланици скупоцјеним аутомобилима са личним возачима одлазили на сједнице Народне скупштине и смјештали се у најбољим хотелима”, саопштено је из ове организације.

У саопштењу се додаје да вјерују да је међу посланицима било часних људи, који су одговорно радили и да су сада на рубу егзистенције.

“Таквима, дајемо пуну подршку да им се додијели помоћ. Али, истовремено, тражимо да се испита материјални статус народних посланика првог сазива, што није велики посао и да утврдимо ко је колико увећао своје богатство”, наводи се у саопштењу Организације старјешина ВРС.

Организација старјешина ВРС поставља питање покретачима ове “неразумне иницијативе – ко ће заиста валоризовати припадницима ВРС зној, крв, сузе за боравак у земуницама скоро четири године”.

“Ако је ко заслужио да се по оваквим схватањима исплати четвородишњи боравак у рововима, онда то заслужују борци. Изненађени смо да сједници Асоцијације присуствују садашњи посланици Народне скупштине и прихватају небулозне захтјеве да се поново забадају прсти у буџет Српске, а нису ријешили финансијске проблеме правих бораца”, наводе из Организације старјешина ВРС.

Они позивају патриоте и представнике свих удружења простеклих из одбрамбено-отаџбинског рата да дигну глас против оваквих неразумних захтјева групације, “која је највећим дијелом остварила све могуће привилегије у рату и послије рата, од највиших државних одликовања до приватизације огромних материјалних добара”.

Странке које су заступљене у Народној скупштини Српске јуче су на Палама потписале изјаву о подршци иницијативи за рјешавање питања стваралаца Републике Српске, односно о исплати валоризоване накнаде за ратни период за посланике у првом сазиву Народне скупштине, три члана Предсједништва и чланове Владе Републике Српске.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Yxy 23.07.2020. 15:25
    Boracke organizacije da zbace stranacki plast dokle vise potcjenjivanja i pljackanja . odvratne li vlasti . ispade da smo mi krvarili samo za njihove debele guzice.
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 22.07.2020. 18:35
    Duše nemaju guzici se ne boje,,,.
Повезане вијести
Источно Сарајево: Протестни скуп бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Источно Сарајево: Протестни скуп бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца
Бореновић: ПДП неће подржати приједлог Асоцијације “Ствараоци Републике Српске” Бореновић: ПДП неће подржати приједлог Асоцијације “Ствараоци Републике Српске”
Ствараоци РС: Борићемо се против ревизије историје Ствараоци РС: Борићемо се против ревизије историје
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    15h 52m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    18h 11m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    18h 38m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    21h 18m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    13h 59m
    0