Studentima u Srpskoj besplatan smještaj u domovima

07.10.2022. 12:16
0
IZVOR: nezavisne.com

Smještaj u studentskim domovima u Republici Srpskoj biće besplatan za sve studente koji ostvare pravo na studentski dom, saopšteno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

- Sve troškove smještaja studenata u ustanovama studentskog standarda ubuduće će snositi Vlada Srpske - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ovo je definisano Odlukom o finansiranju smještaja i o sufinansiranju ishrane redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda.

- Iz budžeta Republike Srpske biće obezbijeđeno 2.600.000 KM godišnje za finansiranje smještaja i 3,50 KM za sufinansiranje ishrane po jednom studentu dnevno - navodi se u saopštenju Ministarstva. 

Iz Ministarstva itstiču da je ovo još jedna mjera unapređenja studentskog standarda i uopšte visokog obrazovanja, jer je Zakonom o visokom obrazovanju uvedeno besplatno školovanje za sve studente od prve godine prvog ciklusa studija i prve godine drugog cilusa studija, koji redovno izvršavaju svoje obaveze.

Piše: Marko Mišić

Komentari 0
Povezane vijesti
Narednih dana promjenljivo, sutra mogući jači pljuskovi i grad Narednih dana promjenljivo, sutra mogući jači pljuskovi i grad
Sutra obilježavanje 32 godine od smrti 12 beba Sutra obilježavanje 32 godine od smrti 12 beba
Kada radnik ima pravo na skraćeno radno vrijeme? Kada radnik ima pravo na skraćeno radno vrijeme?
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    9h 30m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    9h 35m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    10h 27m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    22h 57m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    10h 41m
    0