Студентима у Српској бесплатан смјештај у домовима

07.10.2022. 12:16
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Смјештај у студентским домовима у Републици Српској биће бесплатан за све студенте који остваре право на студентски дом, саопштено је из Министарства за научнотехнолошки развој високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

- Све трошкове смјештаја студената у установама студентског стандарда убудуће ће сносити Влада Српске - наводи се у саопштењу.

Како се додаје, ово је дефинисано Одлуком о финансирању смјештаја и о суфинансирању исхране редовних студената у установама студентског стандарда.

- Из буџета Републике Српске биће обезбијеђено 2.600.000 КМ годишње за финансирање смјештаја и 3,50 КМ за суфинансирање исхране по једном студенту дневно - наводи се у саопштењу Министарства. 

Из Министарства итстичу да је ово још једна мјера унапређења студентског стандарда и уопште високог образовања, јер је Законом о високом образовању уведено бесплатно школовање за све студенте од прве године првог циклуса студија и прве године другог цилуса студија, који редовно извршавају своје обавезе.

Пише: Марко Мишић

Коментари 0
Повезане вијести
Нерадни дан у Српској Нерадни дан у Српској
Сутра нерадни дан Сутра нерадни дан
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    22h 10m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    12h 6m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    23h 57m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    19h 37m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    22h 57m
    0