Sudžuka: Šešelj je smijenjen zbog neposlušnosti

28.04.2023. 15:10
3
IZVOR: katera.news

Juče je održana 21. redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, sa koje je udaljen odbornik Srpske demokratske stranke Istočno Novo Sarajevo Natko Sudžuka.

Naime, na sjednici su se na Dnevnom redu našle tačke vezane za JZU Dom zdravlja „Istočno Sarajevo“, a odbornik Dejan Šešelj, bivši direktor ove zdravstvene ustanove, iz opravdanih razloga nije prisustvovao sjednici.

Podsjećamo, Okružni sud u Istočnom Sarajevu je donio presudu u kojoj se navodi da je Dejan Šešelj sa funkcije direktora Doma zdravlja smijenjen mimo zakona, te je usvojio njegovu tužbu i osporio usvojeni akt.

U toku govora o ovoj tački dnevnog reda odbornik Sudžuka je tražio riječ, iznosivši stav da iza Šešeljeve smjene ne stoji „nerad“ nego isključivo „neposluštost“, te da, u slučaju ako Šešelj tuži Skupštinu opštine Istočno Novo Sarajevo, postoji šansa da dobije.

- O tome sam govori i mnogo prije jer sam pretpostavio kako će se odvijati situacija. Postavlja se pitanje ko će platiti odštetu Dejanu Šešelju, vjerovatno građani Istočnog Novog Sarajeva. I to je bio cilj, uraditi sve stihijski i u tajnosti – rekao je Sudžuka, podsjećajući da na pomenutu sjednicu nisu bili pozvani mediji.

Kako tvrdi, Šešelj više nije „lojalan i poslušan član SNSD-a“, te da sa funkcije nije smijenjen zbog lošeg finansijskog izvještaja nego zbog „neposlušnosti“.

- Zašto ne smijene direktore svih preduzeća koji posluju negativno. Zašto ne smijene one zbog kojih Sportsko-rekreativni centar „Slavija“ godinama unazad posluje sa 300-400.000 KM minusa – upitao je on.

U svom obraćanju, kako ističe Sudžuka, rekao je da bi o tačkama dnevnog reda vezanih za JZU Dom zdravlja „Istočno Sarajevo“ trebalo raspravljati kada i Šešelj bude pristutan, kako bi mu se dala mogućnost da iznese svoj stav.

- Prijedlog je odbijen, sjednica je nastavljena, a mi smo odlučili da se u nastavku ne izjašnjavamo i ne glasamo - rekao je.

U nastavku obraćanja, ističe, predsjednik SO Istočno Novo Sarajevo Vedran Jovančić nastojao je da ga ućutka i ugasi mikrofon, na šta se on usprotivio.

-   Kada mi je izrekao mjeru opomene, ja sam izašao, niko me nije izbacio – rekao je Sudžuka.

Jovančić je juče izdao saopštenje u kojem je istakao da je izrekao mjeru udaljavanja sa sjednice odborniku Srpske demokratske stranke Istočno Novo Sarajevo Natku Sudžuci zbog, kako navodi, neprmjerenog ponašanja.

Kako se navodi u saopštenju, u svom obraćanju Jovančić je istakao da su odbornici SDS-a ti koji se bave klasičnim politikanstvom i da su kontradiktorni u svojim izjavama.

- U par navrata izlaganja, kao predsjednik Skupštine opominjao sam gospodina Sudžuku da ne govori sa mjesta, da poštuje Poslovnik i da poštuje red. Kada je dobio riječ, gospodin Sudžuka je povišenim tonom govorio sa govornice, napadao i vrijeđao, a nakon završenog izlaganja nastavio je sa mjesta svojim ponašanjem i govorom da narušava red i povrijeđuje odredbe Poslovnika. U skladu sa Poslovnikom o radu, član 126. izrečene su mjere opomena i udaljenje sa sjednice. Prilikom izlaska, imenovani odbornik nastavio je sa uvredama lično upućenim meni, predsjedniku Skupštine opštine, nazivajući me, citiram, „magarcem, konjem, mrcinom“, istakao kako me mrzi i kako me ne može gledati očima, nakon čega je i odbornik Stefan Ignjatović napustio sjednicu – navodi se u saopštenju predsjednika Skupštine opštine.

Na te optužbe, Sudžuka komentariše da Jovančiću nije rekao da je „magarac, konj, mrcina“, te da se odbornici SNSD-a bave klasičnim politikanstvom, a to pripisuju drugima.

- Rekao sam mu da je Indijanac i da nemam problem sa tim da ga prebijem i sam sebi zovnem policiju. Jovančića nikada ne bih poredio sa tako plemenitim životinjama. – rekao je on.

Jovančić je u saopštenju još naveo da je odbornik Natko Sudžuka iznio svoj stav, koji glasi da razriješenje Dejana Šešelja ima političku pozadinu, što smatra i tvrdi netačnim.

- To sam i ukazao na samoj sjednici i obrazložio da je gospodin Šešelj obavljao dužnost direktora dvije godine, a nije bio član kluba političke partije koja je na vlasti i da za taj period nisu ispunjena očekivanja i napredak u vidu rješenja problema i nagomilavanja obaveza – dugovanja Doma zdravlja. U tom periodu bilo je pritužbi od strane nezadovoljnih građana i iz jednog dijela reda zaposlenih, zbog čega smo, kao odgovorna Opštinska uprava, razriješili dužnosti gospodina Šešelja i na njegovo mjesto imenovali za vršioca dužnosti direktora Nikolu Ašanina sa zavidnom rezultatom rada u PU dečiji vrtić „Patrijarh Pavle“, a s ciljem popravljanje stanja u JZU Dom zdravlja Istočno Sarajevo – saopštio je Jovančić.

Sudžuka je i to komentarisao, ističući da je sadašnji direktor ove zdravstvene ustanove Nikola Ašanin jedan od rijetkih kvalitetnih direktora i da mu se to ne spori.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Tesko nama sa nama 30.04.2023. 13:47
    Tuge ove.
    Nek nam je dragi Bog na pomoc!
  • Generic placeholder image
    Nemanja 28.04.2023. 17:58
    Tesko nama sta smo docekali.. Ko nama predstavlja grad i narod.. Divljaci sa tribina Slavije, evo jednog a drugi divljak je godinama u parlamentu.. Sve sto nam se desava zasluzili smo kakvi smo..
  • Generic placeholder image
    X 28.04.2023. 15:48
    Koliko ovaj navijac ima skole ili je sta zavrsio na brzaka. Jadna R Srpska sta si docekala...
Povezane vijesti
Sud odlučio - Dejan Šešelj smijenjen mimo zakona Sud odlučio - Dejan Šešelj smijenjen mimo zakona
Jednoglasno usvojen budžet opštine Istočno Novo Sarajevo za 2022. godinu Jednoglasno usvojen budžet opštine Istočno Novo Sarajevo za 2022. godinu
Klub odbornika SDS Istočno Novo Sarajevo napustio sjednicu zbog vrijeđanja odbornika Ignjatovića Klub odbornika SDS Istočno Novo Sarajevo napustio sjednicu zbog vrijeđanja odbornika Ignjato...
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    19h 41m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    17h 49m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    15h 25m
    1
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    18h 3m
    0
  • Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
    16h 52m
    0