Суџука: Шешељ је смијењен због непослушности

28.04.2023. 15:10
3
ИЗВОР: katera.news

Јуче је одржана 21. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево, са које је удаљен одборник Српске демократске странке Источно Ново Сарајево Натко Суџука.

Наиме, на сједници су се на Дневном реду нашле тачке везане за ЈЗУ Дом здравља „Источно Сарајево“, а одборник Дејан Шешељ, бивши директор ове здравствене установе, из оправданих разлога није присуствовао сједници.

Подсјећамо, Окружни суд у Источном Сарајеву је донио пресуду у којој се наводи да је Дејан Шешељ са функције директора Дома здравља смијењен мимо закона, те је усвојио његову тужбу и оспорио усвојени акт.

У току говора о овој тачки дневног реда одборник Суџука је тражио ријеч, износивши став да иза Шешељеве смјене не стоји „нерад“ него искључиво „непослуштост“, те да, у случају ако Шешељ тужи Скупштину општине Источно Ново Сарајево, постоји шанса да добије.

- О томе сам говори и много прије јер сам претпоставио како ће се одвијати ситуација. Поставља се питање ко ће платити одштету Дејану Шешељу, вјероватно грађани Источног Новог Сарајева. И то је био циљ, урадити све стихијски и у тајности – рекао је Суџука, подсјећајући да на поменуту сједницу нису били позвани медији.

Како тврди, Шешељ више није „лојалан и послушан члан СНСД-а“, те да са функције није смијењен због лошег финансијског извјештаја него због „непослушности“.

- Зашто не смијене директоре свих предузећа који послују негативно. Зашто не смијене оне због којих Спортско-рекреативни центар „Славија“ годинама уназад послује са 300-400.000 КМ минуса – упитао је он.

У свом обраћању, како истиче Суџука, рекао је да би о тачкама дневног реда везаних за ЈЗУ Дом здравља „Источно Сарајево“ требало расправљати када и Шешељ буде пристутан, како би му се дала могућност да изнесе свој став.

- Приједлог је одбијен, сједница је настављена, а ми смо одлучили да се у наставку не изјашњавамо и не гласамо - рекао је.

У наставку обраћања, истиче, предсједник СО Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић настојао је да га ућутка и угаси микрофон, на шта се он успротивио.

-   Када ми је изрекао мјеру опомене, ја сам изашао, нико ме није избацио – рекао је Суџука.

Јованчић је јуче издао саопштење у којем је истакао да је изрекао мјеру удаљавања са сједнице одборнику Српске демократске странке Источно Ново Сарајево Натку Суџуци због, како наводи, непрмјереног понашања.

Како се наводи у саопштењу, у свом обраћању Јованчић је истакао да су одборници СДС-а ти који се баве класичним политиканством и да су контрадикторни у својим изјавама.

- У пар наврата излагања, као предсједник Скупштине опомињао сам господина Суџуку да не говори са мјеста, да поштује Пословник и да поштује ред. Када је добио ријеч, господин Суџука је повишеним тоном говорио са говорнице, нападао и вријеђао, а након завршеног излагања наставио је са мјеста својим понашањем и говором да нарушава ред и повријеђује одредбе Пословника. У складу са Пословником о раду, члан 126. изречене су мјере опомена и удаљење са сједнице. Приликом изласка, именовани одборник наставио је са увредама лично упућеним мени, предсједнику Скупштине општине, називајући ме, цитирам, „магарцем, коњем, мрцином“, истакао како ме мрзи и како ме не може гледати очима, након чега је и одборник Стефан Игњатовић напустио сједницу – наводи се у саопштењу предсједника Скупштине општине.

На те оптужбе, Суџука коментарише да Јованчићу није рекао да је „магарац, коњ, мрцина“, те да се одборници СНСД-а баве класичним политиканством, а то приписују другима.

- Рекао сам му да је Индијанац и да немам проблем са тим да га пребијем и сам себи зовнем полицију. Јованчића никада не бих поредио са тако племенитим животињама. – рекао је он.

Јованчић је у саопштењу још навео да је одборник Натко Суџука изнио свој став, који гласи да разријешење Дејана Шешеља има политичку позадину, што сматра и тврди нетачним.

- То сам и указао на самој сједници и образложио да је господин Шешељ обављао дужност директора двије године, а није био члан клуба политичке партије која је на власти и да за тај период нису испуњена очекивања и напредак у виду рјешења проблема и нагомилавања обавеза – дуговања Дома здравља. У том периоду било је притужби од стране незадовољних грађана и из једног дијела реда запослених, због чега смо, као одговорна Општинска управа, разријешили дужности господина Шешеља и на његово мјесто именовали за вршиоца дужности директора Николу Ашанина са завидном резултатом рада у ПУ дечији вртић „Патријарх Павле“, а с циљем поправљање стања у ЈЗУ Дом здравља Источно Сарајево – саопштио је Јованчић.

Суџука је и то коментарисао, истичући да је садашњи директор ове здравствене установе Никола Ашанин један од ријетких квалитетних директора и да му се то не спори.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Tesko nama sa nama 30.04.2023. 13:47
    Tuge ove.
    Nek nam je dragi Bog na pomoc!
  • Generic placeholder image
    Nemanja 28.04.2023. 17:58
    Tesko nama sta smo docekali.. Ko nama predstavlja grad i narod.. Divljaci sa tribina Slavije, evo jednog a drugi divljak je godinama u parlamentu.. Sve sto nam se desava zasluzili smo kakvi smo..
  • Generic placeholder image
    X 28.04.2023. 15:48
    Koliko ovaj navijac ima skole ili je sta zavrsio na brzaka. Jadna R Srpska sta si docekala...
Повезане вијести
Суд одлучио - Дејан Шешељ смијењен мимо закона Суд одлучио - Дејан Шешељ смијењен мимо закона
Једногласно усвојен буџет општине Источно Ново Сарајево за 2022. годину Једногласно усвојен буџет општине Источно Ново Сарајево за 2022. годину
Клуб одборника СДС Источно Ново Сарајево напустио сједницу због вријеђања одборника Игњатовића Клуб одборника СДС Источно Ново Сарајево напустио сједницу због вријеђања одборника Игњато...
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 9m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 42m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 8m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 21m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 50m
    3