Sutjeska i Kozara otvaraju sezonu utakmicom za Helenu Gavran

11.08.2023. 20:49
0
IZVOR: radiofoca.com

Utakmicama prvog kola narednog vikenda počinje Prva liga Republike Srpske u fudbalu. Na otvaranju sezone Sutjeska će sutra ugostiti Kozaru iz Gradiške.

Fočanski prvoligaš u novu sezonu ulazi sa dosta izmijenjenim sastavom. U klub iz kojeg su ponikli vratili su se Branko Sekulić iz Zvijezde 09 i Dejan Mojović iz Goražda.

Dres Sutjeske obukli su i Jovan Samardžić iz Zvijezde 09, Mihajlo Dabić iz Zvijezde iz Gradačca, Marko Mitrašinović i Dragan Pavlović iz Famosa, te Aleksandar Stojanovski iz Pančeva.

U prelaznom roku Gradski stadion napustili su Igor Ateljević, Pavle Bonić. Dejan Jovović, Nenad Stanojević, Jovica Dačević i Darko Krnojelac.

Slika

Foto: radiofoca.com

Sutjesku će sa klupe predvoditi Zlatko Radović, doskorašnji trener u omladinskom pogonu kluba, koji je za šefa stručnog štaba imenovan nakon ostavke dugogodišnjeg stratega Fočaka Miljana Radanovića.

- Zadovoljni smo pripremnim periodom, dobro smo radili i na otvaranju sezone očekujemo pobjedu. U predstojećoj sezoni imamo ambicije da budemo u sredini tabele i da ni u jednom trenutku opstanak ne bude upitan. Sezona je duga, igraćemo sedamnaest utakmica u Ligi, kao i utakmice u Kupu, ali smo uvjereni da ćemo na kraju jesenjeg dijela takmičenja biti zadovoljni - rekao je Radović.

Prva ovosezonska utakmica na stadionu kraj Ćehotine imaće i dobrotvorni karakter, jer će se u akciji navijačke grupe „Haveri“ prikupljati novčana sredstva za liječenje Helene Gavran, sedmogodišnje djevojčice porijeklom iz Foče, koja se već četiri godine bori sa tumorom na mozgu.

Kako je najavljeno, kutija za dobrovoljne priloge biće postavljena na ulazu na stadion.

Slika

Foto: radiofoca.com

Navijačka grupa „Haveri“ i Fudbalski klub Sutjeska pozvali su Fočake da dođu na tribine Gradskog stadiona i uz podršku fudbalerima, pokažu i humanost koja ih je krasila i ranijih godina.

Utakmica Sutjeska – Kozara igra se od 20.00 časova.

 

 

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Luka Asentić novi napadač Kozare Luka Asentić novi napadač Kozare
Počeo tradicionalni Auto-reli "Sutjeska" (FOTO) Počeo tradicionalni Auto-reli "Sutjeska" (FOTO)
Kozara i Potkozarje - Srpski Zid plača Kozara i Potkozarje - Srpski Zid plača
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    17h 52m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    17h 23m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    13h 39m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    17h 46m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    9h 34m
    2