Сутјеска и Козара отварају сезону утакмицом за Хелену Гавран

11.08.2023. 20:49
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Утакмицама првог кола наредног викенда почиње Прва лига Републике Српске у фудбалу. На отварању сезоне Сутјеска ће сутра угостити Козару из Градишке.

Фочански прволигаш у нову сезону улази са доста измијењеним саставом. У клуб из којег су поникли вратили су се Бранко Секулић из Звијезде 09 и Дејан Мојовић из Горажда.

Дрес Сутјеске обукли су и Јован Самарџић из Звијезде 09, Михајло Дабић из Звијезде из Градачца, Марко Митрашиновић и Драган Павловић из Фамоса, те Александар Стојановски из Панчева.

У прелазном року Градски стадион напустили су Игор Атељевић, Павле Бонић. Дејан Јововић, Ненад Станојевић, Јовица Дачевић и Дарко Крнојелац.

Слика

Фото: radiofoca.com

Сутјеску ће са клупе предводити Златко Радовић, доскорашњи тренер у омладинском погону клуба, који је за шефа стручног штаба именован након оставке дугогодишњег стратега Фочака Миљана Радановића.

- Задовољни смо припремним периодом, добро смо радили и на отварању сезоне очекујемо побједу. У предстојећој сезони имамо амбиције да будемо у средини табеле и да ни у једном тренутку опстанак не буде упитан. Сезона је дуга, играћемо седамнаест утакмица у Лиги, као и утакмице у Купу, али смо увјерени да ћемо на крају јесењег дијела такмичења бити задовољни - рекао је Радовић.

Прва овосезонска утакмица на стадиону крај Ћехотине имаће и добротворни карактер, јер ће се у акцији навијачке групе „Хавери“ прикупљати новчана средства за лијечење Хелене Гавран, седмогодишње дјевојчице поријеклом из Фоче, која се већ четири године бори са тумором на мозгу.

Како је најављено, кутија за добровољне прилоге биће постављена на улазу на стадион.

Слика

Фото: radiofoca.com

Навијачка група „Хавери“ и Фудбалски клуб Сутјеска позвали су Фочаке да дођу на трибине Градског стадиона и уз подршку фудбалерима, покажу и хуманост која их је красила и ранијих година.

Утакмица Сутјеска – Козара игра се од 20.00 часова.

 

 

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Лука Асентић нови нападач Козаре Лука Асентић нови нападач Козаре
Почео традиционални Ауто-рели "Сутјеска" (ФОТО) Почео традиционални Ауто-рели "Сутјеска" (ФОТО)
Козара и Поткозарје - Српски Зид плача Козара и Поткозарје - Српски Зид плача
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    6h 53m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    22h 23m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    21h 37m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    21h 54m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    9h 24m
    0