"Trojka iz bloka" ove godine i u Palama

29.08.2022. 13:40
0
IZVOR: katera.news

Sportsko-humanitarna manifestacija „Trojka iz bloka“ biće održana u nedjelju, 11. septembra, na igralištu u novom parku pored Osnovne škole „Pale“.

- Prethodnih godina, `Trojka iz bloka` organizovana je ispred Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila na Studentskom trgu u Palama, međutim, ove godine došlo je do promjene lokacije, zbog toga što želimo da popularizujemo sportska igrališta širom naše opštine - saopštili su organizatori.

Manifestaciju već tradicionalno organizuju Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, u saradnji sa lokalnom ekipom „Streetball Pale“, a cilj je prikupljanje materijalnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

- Riječ je humanitarnom takmičenju u brzom šutiranju trojki na koji su dobro došle sve generacije - istakli su je iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

Program počinje u 18.00 časova, prijava za učešće na ovoj manifestaciji iznosi 5,00 KM, a građani će imati i mogućnost kupovine nekog od proizvoda u butiku koji će biti u neposrednoj blizini igrališta.

Ekipa „Streetball Pale“ organizator je jedne od najpopularnijih sportskih manifestacija na području Republike Srpske, Međunarodnog FIBA turnira u uličnom basketu.

- Pozivamo sve ljude dobre volje da, svojim skromnim doprinosom, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ova manifestacija je dokaz da sport i humanost idu ruku pod ruku - poruka je „Streetball Pale“.

Prva „Trojka iz bloka“ u Republici Srpskoj organizovana je baš u Palama 2015. godine, a, nakon nekoliko godina pauze, obnovljena je 2020. i održana ponovo 2021. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    21h 31m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    22h 15m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    11h 51m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    1h 4m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    58m
    0