U 2021. godini obuke za podizanje digitalnih kompetencija zaposlenih u školama

17.01.2021. 18:09
0
IZVOR: RTRS

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske organizovalo je tokom 2020. godine, u saradnji sa kompanijom Lanako, obuke i vebinare za zaposlene u školama, te učenike i roditelje sa ciljem unapređenja modela izvođenja nastave na daljinu i kvalitetne komunikacije između učenika i nastavnika, saopšteno je iz Biroa za odnose Vlade Republike Srpske.

Više od 20.000 roditelja i učenika edukovano je putem vebinara za korištenje Ofis 365 alata u nastavi kako bi bili dostupnim svim učesnicima nastavnog procesa, navodi se u saopštenju.

Prethodno je obuka o upotrebi ovih digitalnih alata i rješenja održana za sve nastavnike osnovnih škola.

Onlajn obuke za nastavno osoblje, stručne saradnike, članove uprava, te učenike osnovnih i dijela srednjih škola organizovane su putem Majkrosoft Tims servisa.

Organizovana je i obuka za više od 10.000 učitelja, nastavnika i profesora iz osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, kao i prosvjetnih savjetnika iz RPZ-a.

U saopštenju se navodi da je riječ o značajnoj obuci za korištenje važnih digitalnih alata u okviru EDUIS platforme, koja je implementirana u 187 osnovnih i 12 srednjih škola u Republici Srpskoj.

- Obuke su organizovane sa ciljem da se svi učesnici nastavnog procesa na što jednostavniji način okrenu primjeni savremenih tehnologija i inovativnih rješenja. U okolnostima izavanim pandemijom virusa korona i organizacijom nastave na daljinu, ova platforma, odnosno njeni digitalni alati, dobili su svoju potpunu primjenu - ističu iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

U planu Ministarstva prosvjete i kulture za 2021. godinu je organizacija različitih vebinara koji će za cilj imati podizanje digitalnih kompetencija zaposlenih u školama i kontinuirano stručno napredovanje.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Srpskoj 21,2 odsto stanovništva starije od 65 godina U Srpskoj 21,2 odsto stanovništva starije od 65 godina
Egić: Nema mogućnosti u budžetu Srpske za povećanja plata u javnom sektoru Egić: Nema mogućnosti u budžetu Srpske za povećanja plata u javnom sektoru
Konkurs za subvenciju kamatne stope na stambene kredite za mlade Konkurs za subvenciju kamatne stope na stambene kredite za mlade
Najčitanije
 • "Dani tikve" okupili veliki broj izlagača i posjetilaca (FOTO)
  10h 14m
  0
 • Najveću tikvu uzgojila Bojana Milanović iz Prijepolja
  9h 48m
  0
 • Aktivan humanitarni broj 17092 za našu Magdalenu!
  14h 31m
  0
 • Svete mučenice Vera, Nada i Ljubav i majka im Sofija
  15h 48m
  0
 • Tijela trojice Srba ubijenih u Banjskoj predata porodicama
  9h 40m
  1