У 2021. години обуке за подизање дигиталних компетенција запослених у школама

17.01.2021. 18:09
0
ИЗВОР: РТРС

Министарство просвјете и културе Републике Српске организовало је током 2020. године, у сарадњи са компанијом Ланако, обуке и вебинаре за запослене у школама, те ученике и родитеље са циљем унапређења модела извођења наставе на даљину и квалитетне комуникације између ученика и наставника, саопштено је из Бироа за односе Владе Републике Српске.

Више од 20.000 родитеља и ученика едуковано је путем вебинара за кориштење Офис 365 алата у настави како би били доступним свим учесницима наставног процеса, наводи се у саопштењу.

Претходно је обука о употреби ових дигиталних алата и рјешења одржана за све наставнике основних школа.

Онлајн обуке за наставно особље, стручне сараднике, чланове управа, те ученике основних и дијела средњих школа организоване су путем Мајкрософт Тимс сервиса.

Организована је и обука за више од 10.000 учитеља, наставника и професора из основних и средњих школа у Републици Српској, као и просвјетних савјетника из РПЗ-а.

У саопштењу се наводи да је ријеч о значајној обуци за кориштење важних дигиталних алата у оквиру ЕДУИС платформе, која је имплементирана у 187 основних и 12 средњих школа у Републици Српској.

- Обуке су организоване са циљем да се сви учесници наставног процеса на што једноставнији начин окрену примјени савремених технологија и иновативних рјешења. У околностима изаваним пандемијом вируса корона и организацијом наставе на даљину, ова платформа, односно њени дигитални алати, добили су своју потпуну примјену - истичу из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

У плану Министарства просвјете и културе за 2021. годину је организација различитих вебинара који ће за циљ имати подизање дигиталних компетенција запослених у школама и континуирано стручно напредовање.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра нерадни дан Сутра нерадни дан
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    23h 37m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    21h 44m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    15h 57m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    21h 48m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    19h 57m
    0