У 2021. години обуке за подизање дигиталних компетенција запослених у школама

17.01.2021. 18:09
0
ИЗВОР: РТРС

Министарство просвјете и културе Републике Српске организовало је током 2020. године, у сарадњи са компанијом Ланако, обуке и вебинаре за запослене у школама, те ученике и родитеље са циљем унапређења модела извођења наставе на даљину и квалитетне комуникације између ученика и наставника, саопштено је из Бироа за односе Владе Републике Српске.

Више од 20.000 родитеља и ученика едуковано је путем вебинара за кориштење Офис 365 алата у настави како би били доступним свим учесницима наставног процеса, наводи се у саопштењу.

Претходно је обука о употреби ових дигиталних алата и рјешења одржана за све наставнике основних школа.

Онлајн обуке за наставно особље, стручне сараднике, чланове управа, те ученике основних и дијела средњих школа организоване су путем Мајкрософт Тимс сервиса.

Организована је и обука за више од 10.000 учитеља, наставника и професора из основних и средњих школа у Републици Српској, као и просвјетних савјетника из РПЗ-а.

У саопштењу се наводи да је ријеч о значајној обуци за кориштење важних дигиталних алата у оквиру ЕДУИС платформе, која је имплементирана у 187 основних и 12 средњих школа у Републици Српској.

- Обуке су организоване са циљем да се сви учесници наставног процеса на што једноставнији начин окрену примјени савремених технологија и иновативних рјешења. У околностима изаваним пандемијом вируса корона и организацијом наставе на даљину, ова платформа, односно њени дигитални алати, добили су своју потпуну примјену - истичу из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

У плану Министарства просвјете и културе за 2021. годину је организација различитих вебинара који ће за циљ имати подизање дигиталних компетенција запослених у школама и континуирано стручно напредовање.

Коментари 0
Повезане вијести
Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима
Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
Амбер Алерт у БиХ: У случају нестанка дјетета слиједи мобилизација цјелокупне јавности Амбер Алерт у БиХ: У случају нестанка дјетета слиједи мобилизација цјелокупне јавности
Најчитаније
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  1h 26m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  18h 19m
  6
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  17h 31m
  0
 • „Раде, сине, немој мајке заборавит...'“
  22h 13m
  1
 • Вук Мичић непоражен у професионалном мечу
  22h 35m
  0