U Bužimu ratni barjaci, a djeca kliču "Alahu ekber"

06.08.2023. 10:30
1
IZVOR: srna.rs

Na društvenim mrežama juče su se pojavili snimci učesnika "marša na Ćorkovaču" koji nose ratne zastave takozvane Armije BiH i uzvikuju "Alahu ekber", a neki od njih su uniformisani i nose zelene beretke.

Među učesnicima marša, koji je održan na području Bužima, veliki je broj mladih i djece.

Snimak je objavljen na Fejsbuk stranici Udruženja "Nanićevi Bužimljani" u čijem uvodu piše da "idu putem legendarnog komandanta Ize, jer je i poslije rata rat".

U Bužimu je danas obilježeno 28 godina od smrti komandanta 505. Bužimske brigade Petog korpusa takozvane Armije BiH Izeta Nanića, a cvijeće na njegov spomenik položio je i bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

I ranijih godina u Bužimu su se okupljali članovi bošnjačkih udruženja pod ratnom zastavom takozvane Armije BiH, koji su uzvikivali "Alahu ekber", uvrede na račun Srba i Republike Srpske. Tim skupovima prisustvovala su, takođe, djeca i mladi.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 06.08.2023. 11:16
    Da znaju kako im je Nanić cvilio dok je umirao ne bi ga uopšte spominjali. Kad nemaju prave heroje onda ih moraju vještački praviti od ...kica kao što su Nanić, Zajko, Orić i slični klošarčići.
Povezane vijesti
I ove godine isticanje ratnih zastava i neprimjerenih pokliča Bošnjaka (FOTO) I ove godine isticanje ratnih zastava i neprimjerenih pokliča Bošnjaka (FOTO)
Ćosić: Ne treba da nas brinu ratne zastave, ovo je naša zemlja Ćosić: Ne treba da nas brinu ratne zastave, ovo je naša zemlja
Tužioci ne čuju ratne pokliče Tužioci ne čuju ratne pokliče
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 15m
    0
  • Slani mafini
    18h 36m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 31m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 25m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 54m
    3