У Бужиму ратни барјаци, а дјеца кличу "Алаху екбер"

06.08.2023. 10:30
1
ИЗВОР: srna.rs

На друштвеним мрежама јуче су се појавили снимци учесника "марша на Ћорковачу" који носе ратне заставе такозване Армије БиХ и узвикују "Алаху екбер", а неки од њих су униформисани и носе зелене беретке.

Међу учесницима марша, који је одржан на подручју Бужима, велики је број младих и дјеце.

Снимак је објављен на Фејсбук страници Удружења "Нанићеви Бужимљани" у чијем уводу пише да "иду путем легендарног команданта Изе, јер је и послије рата рат".

У Бужиму је данас обиљежено 28 година од смрти команданта 505. Бужимске бригаде Петог корпуса такозване Армије БиХ Изета Нанића, а цвијеће на његов споменик положио је и бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић.

И ранијих година у Бужиму су се окупљали чланови бошњачких удружења под ратном заставом такозване Армије БиХ, који су узвикивали "Алаху екбер", увреде на рачун Срба и Републике Српске. Тим скуповима присуствовала су, такође, дјеца и млади.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 06.08.2023. 11:16
    Da znaju kako im je Nanić cvilio dok je umirao ne bi ga uopšte spominjali. Kad nemaju prave heroje onda ih moraju vještački praviti od ...kica kao što su Nanić, Zajko, Orić i slični klošarčići.
Повезане вијести
И ове године истицање ратних застава и непримјерених поклича Бошњака (ФОТО) И ове године истицање ратних застава и непримјерених поклича Бошњака (ФОТО)
Ћосић: Не треба да нас брину ратне заставе, ово је наша земља Ћосић: Не треба да нас брину ратне заставе, ово је наша земља
Тужиоци не чују ратне покличе Тужиоци не чују ратне покличе
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 27m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 23m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 7m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 19m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    18h 52m
    0