U Crnu Goru moguće sa negativnim serološkim testom

17.08.2020. 17:31
0
IZVOR: Glas Srpske

Državljani BiH na crnogorsko primorje mogu putovati kao i do sada s obzirom na to da je Crna Gora vratila stare propise, pa je za ulazak na njenu teritoriju dovoljan negativan serološki test kao i do sada, a iz Srpske i BiH u tu zemlju moći će se i preko Graničnog prelaza Metaljka koji je sada u potpunosti otvoren.

Potvrđeno je to "Glasu Srpske" u Vladi Crne Gore, gdje navode da će ulazak putnika u ovu zemlju na ovom graničnom prelazu biti moguć od sedam do 19 časova.

Zabunu među državljanima BiH u petak je izazvala vijest da Crna Gora za ulazak na svoju teritoriju traži negativan PCR test koji je tri puta skuplji od serološkog testa, ili pozitivan serološki test, odnosno dokaz da osoba koja putuje ima antitijela na virus korona.

-  Stari propisi važe i za one koji su već rezervisali smještaj, i za državljane BiH koji tek planiraju putovanje. Ulazak u Crnu Goru dozvoljen je sa bilo kojim serološkim testom ili negativnim PCR testom – pojasnili su u Vladi Crne Gore.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH Pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH
Na graničnim prelazima uhapšeno osam lica Na graničnim prelazima uhapšeno osam lica
Šta donose nova briselska pravila za stanovnike država zapadnog Balkana Šta donose nova briselska pravila za stanovnike država zapadnog Balkana
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 13m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 36m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 9m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 6m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 57m
    0