U FBiH skraćen policijski sat

06.05.2021. 11:15
0
IZVOR: Srpska.info

Vlada FBiH danas je prihvatila prijedlog Kriznog štaba i skratila trajanje policijskog sata koji će od sutra trajati od 23 do 5 sati ujutro.

Podsjetimo, do sada je policijski sat trajao od 21 do 5 sati ujutro. Ovaj prijedlog Kriznog štaba uslijedio je zbog poboljšanja epidemiološke situacije na teritoriji FBiH.

U posljednje vrijeme na teritoriji FBiH, ali i Republike Srpske ukinuto je više mjera, ali je policijski sat i dalje na snazi. Ipak, za mnoge to predstavlja otežavajuću okolnost jer je kretanje u FBiH do danas praktično omogućeno najkasnije do 20 sati, s obzirom na to da već do 21 sat građani trebaju biti u kućama.

U međuvremenu je veliki broj građana u anketi portala Klix poručio da policijski sat definitivno treba skratiti. Mnogi kao razlog navode i činjenicu da je u toku muslimanski mjesec ramazan te da je građanima otežano kretanje ili eventualno obavljanje iftara van svog doma.

Takođe, danas je prihvaćen i prijedlog da se poveća dozvoljeni broj okupljanja u ugostiteljskim objektima na otvorenom do 30 osoba, kao i prijedlog da se i Centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju u svrhu zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.

Podsjetimo, u FBiH od prošle sedmice više nije obavezno nošenje maski na otvorenom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Završena sjednica vlada Srpske i FBiH, usaglašeni zaključci Završena sjednica vlada Srpske i FBiH, usaglašeni zaključci
Vlada FBiH uplatila 60 miliona KM pomoći zanatlijama u vrijeme pandemije virusa korona Vlada FBiH uplatila 60 miliona KM pomoći zanatlijama u vrijeme pandemije virusa korona
Vlada FBiH demantovala da se od sutra uvodi VTP pravilo Vlada FBiH demantovala da se od sutra uvodi VTP pravilo
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    19h 59m
    9
  • Sutra praznik Cvijeti
    20h 5m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    10h 54m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    20h 13m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    12h 20m
    0