Vlada FBiH uplatila 60 miliona KM pomoći zanatlijama u vrijeme pandemije virusa korona

20.01.2022. 14:43
0
IZVOR: Katera

Vlada FBiH iz budžeta je za 24.766 korisnika u ovom enitetu, a kao pomoć zanatlijama i drugim samostalnim djalatnostima izdvojila skoro 60 miliona KM pomoći za vrijeme pandemije virusa korona, pišu federalni mediji.

Cilj ove pomoći, kako je saopšteno iz Vlade FBiH, jeste održati zaposlenost, podržati likvidnost i olakšati prevazilaženje posljedica pandemije virusa korona zanatlijama i drugim samostalnim trgovcima.

Ministar razvoja, preduzetništva i zanatstva u Vladi FBiH Amir Zukić rekao je da je podržano ukupno 44.056 radnih mjesta u FBiH.

- Ključ za raspodjelu sredstava je prosječan broj radnika u periodu od 12 mjeseci. Cilj dodjele ove finansijske pomoći je opstanak zanata i ostalih samostalnih djelatnosti, očuvanje radnih mjesta i osiguranje podrške likvidnosti u svrhu ublažavanja negativnih posljedica pandemije Kovid-19 - kaže Zukić.

Sredstva su uplaćena u skladu s Uredbom o finansijskoj pomoći zanatstvu i drugim samostalnim djelatnostima, koju je Vlada Federacije BiH usvojila u oktobru 2021. godine te Odlukom o utvrđivanju liste korisnika finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima, donesenom prošlog mjeseca.

 

Uredba je rezultat nastojanja Vlade Federacije BiH za nastavak pronalaženja mjera pomoći privredi, usljed poteškoća u poslovanju subjekata male privrede.

Odlukom je utvrđena lista korisnika finansijske pomoći za period od 1. 8. 2020. godine do 31. 7. 2021. godine i iznos dodijeljenih sredstava po uredbi, s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    16h 50m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    16h 21m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    12h 37m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    16h 44m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    8h 32m
    2