U Istočnom Sarajevu, Sarajevu i Kaknju uhapšeno pet lica zbog droge

20.10.2022. 15:44
0
IZVOR: srna.rs

Na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Kaknja uhapšeno je pet lica kod kojih je pronađena veća količina droge, saopšteno je iz Federalne uprave policije /FUP/.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.Ć. /33/, B.B. /31/, H.G. /32/, E.D. /37/ i A.J. /45/ koja se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Operativno-taktičku akciju pod nazivom "Kapa" sproveli su policijski službenici FUP-a pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, Policijskom upravom Istočno Sarajevo i stručnom pomoći MUP-a Kantona Sarajevo.

U pretresu pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih pronađena je veća količina kanabisa, amfetamina, kokaina, veća količina oružja i municije, ručne bombe, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Uhapšeni su osumnjičeni da su kao organizovana grupa, na čijem je čelu bio A.Ć, duži period nabavljali drogu i neovlašteno stavljali u promet na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona i Istočnog Sarajeva s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem "Skaj" aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju droge.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predati nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Od morbila preminuo mladić u Sarajevu Od morbila preminuo mladić u Sarajevu
Grand Off-road Tour 2024 – spoj nezaboravne avanture i prirodnih ljepota Grand Off-road Tour 2024 – spoj nezaboravne avanture i prirodnih ljepota
Lice uhapšeno zbog krađe u Istočnoj Ilidži Lice uhapšeno zbog krađe u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
 • Ovo je policajac koji je ubijen u Loznici
  18h 57m
  5
 • Ušao u lift u subotu, a izašao u ponedjeljak
  11h 1m
  0
 • Ranjeni policajac otkrio detalje krvavog pira Albanca
  8h 31m
  1
 • Od morbila preminuo mladić u Sarajevu
  16h 20m
  0
 • Prekid električne energije u Palama
  20h 8m
  0