У Источном Сарајеву, Сарајеву и Какњу ухапшено пет лица због дроге

20.10.2022. 15:44
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Сарајева, Источног Сарајева и Какња ухапшено је пет лица код којих је пронађена већа количина дроге, саопштено је из Федералне управе полиције /ФУП/.

Ухапшена су лица чији су иницијали А.Ћ. /33/, Б.Б. /31/, Х.Г. /32/, Е.Д. /37/ и А.Ј. /45/ која се сумњиче за неовлаштену производњу и промет дрога.

Оперативно-тактичку акцију под називом "Капа" спровели су полицијски службеници ФУП-а под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, Полицијском управом Источно Сарајево и стручном помоћи МУП-а Кантона Сарајево.

У претресу покретне и непокретне имовине осумњичених пронађена је већа количина канабиса, амфетамина, кокаина, већа количина оружја и муниције, ручне бомбе, те други предмети који потичу или се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

Ухапшени су осумњичени да су као организована група, на чијем је челу био А.Ћ, дужи период набављали дрогу и неовлаштено стављали у промет на подручју Кантона Сарајево, Зеничко-добојског кантона, Босанско-подрињског кантона и Источног Сарајева с циљем стицања противправне имовинске користи.

Поједини чланови групе доводе се у везу са кориштењем "Скај" апликације преко које су вршили набавку и продају дроге.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде у законском року бити предати надлежном тужилаштву уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 5m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    20h 19m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 9m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    10h 34m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    21h 24m
    0