У Источном Сарајеву, Сарајеву и Какњу ухапшено пет лица због дроге

20.10.2022. 15:44
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Сарајева, Источног Сарајева и Какња ухапшено је пет лица код којих је пронађена већа количина дроге, саопштено је из Федералне управе полиције /ФУП/.

Ухапшена су лица чији су иницијали А.Ћ. /33/, Б.Б. /31/, Х.Г. /32/, Е.Д. /37/ и А.Ј. /45/ која се сумњиче за неовлаштену производњу и промет дрога.

Оперативно-тактичку акцију под називом "Капа" спровели су полицијски службеници ФУП-а под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, Полицијском управом Источно Сарајево и стручном помоћи МУП-а Кантона Сарајево.

У претресу покретне и непокретне имовине осумњичених пронађена је већа количина канабиса, амфетамина, кокаина, већа количина оружја и муниције, ручне бомбе, те други предмети који потичу или се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

Ухапшени су осумњичени да су као организована група, на чијем је челу био А.Ћ, дужи период набављали дрогу и неовлаштено стављали у промет на подручју Кантона Сарајево, Зеничко-добојског кантона, Босанско-подрињског кантона и Источног Сарајева с циљем стицања противправне имовинске користи.

Поједини чланови групе доводе се у везу са кориштењем "Скај" апликације преко које су вршили набавку и продају дроге.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде у законском року бити предати надлежном тужилаштву уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву рођен један дјечак У Источном Сарајеву рођен један дјечак
У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика
Једно лице рањено у пуцњави у Сарајеву, нападач ухапшен Једно лице рањено у пуцњави у Сарајеву, нападач ухапшен
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  2h 24m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  21h 42m
  2
 • Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?
  23h 0m
  0
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  15h 17m
  2
 • Најбржи начин да расхладите аутомобил који је био паркиран на сунцу
  23h 40m
  0