U KC Vojvodina hospitalizovano sedmoro, dvoje u teškom stanju

21.03.2020. 11:32
0
IZVOR: Srna

Dvoje od ukupno sedmoro oboljelih od virusa korona, koji se liječe na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, teškog su opšteg stanja i priključeni su na respiratore.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je na konferenciji za novinare da su ostali pacijenti zadovoljavajućeg opšteg stanja.

On je naveo da je prošle noći na Kliniku za infektivne bolesti primljen jedan strani državljanin čije je zdravstveno stanje stabilno.

– Juče smo imali prvi smrtni ishod, preminuo je pacijent iz Kikinde star 59 godina, koji je osim infekcije korona virusom imao još zdravstvenih problema. U ime Pokrajinske vlade izjavljujem saučešće porodici preminulog – rekao je Gojković.

On je dodao da se od početka pojave virusa korona, svi u Pokrajinskoj vladi rukovode zahtjevima stručnjaka i epidemiologa.

– Zato ne objavljujemo informacije o broju ljudi u izolaciji, kao i druge podatke vezane za infekciju – objasnio je Gojković.

On je apelovao da građani, posebno mladi i oni koji osjete simptome ostanu kod kuće i pomognu sebi, ali i cijeloj državi i društvu.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Poginuo muškarac u Bačkoj Palanci Poginuo muškarac u Bačkoj Palanci
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Najčitanije
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    15h 32m
    2
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    20h 30m
    0
  • Kuglof
    12h 26m
    0
  • Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
    17h 26m
    17
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    2h 0m
    0