U kovid odjeljenju Bolnice "Srbija" ima kiseonika za tri dana korištenja

29.09.2021. 17:09
2
IZVOR: SRNA

Centralni objekat Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu trenutno raspolaže dovoljnim zalihama medicinskog kiseonika, a izdvojeno kovid odjeljenje količinama dovoljnim za tri dana, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

Šešlija je rekao da objekat centralne zgrade ima devet tona kiseonika.

- Ulazimo u manji problem sa izdvojenim kovid odjeljenjem, kojem kiseonik dopremamo u bocama. Budući da imamo potpisan ugovor o snabdijevanju sa firmom od koje većina bolnica u Republici Srpskoj nabavlja, nadamo se da neće biti problema u vezi sa budućim isporukama - naveo je Šešlija.

Prema njegovim riječima, kiseonik koji Bolnica “Srbija” nabavlja do sada je bio ispravan i posjedovao je sertifikate o neophodnoj ispravnosti.

- Naši medicinski radnici nisu imali problema prilikom korištenja kiseonika i davanja kiseoničke terapije pacijentima. Uz svaku isporuku kiseonika dobili smo potvrdu koju nam dostavlja dobavljač i potvrdu o ispravnosti kiseonika, tako da možemo reći da je riječ o medicinskom kiseoniku čistoće 99,5 odsto - istakao je Šešlija.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Ne širite paniku 30.09.2021. 09:00
    Stigao je kamion/cisterna za centralnu kisikanu na koju je priključena glavna bolnička zgrada. Problem je sa izdvojenim kovid odjeljenjem koje se nalazi više od 500 m udaljeno od glavne bolničke zgrade a do koje se inače kisik doprema u manjim bocama jer isto, zbog daljine, nije priključeno na glavnu kisikanu.
    Sve lijepo piše i u tekstu kad bi se htjelo čitati...Nemojte širiti paniku gdje joj nije mjesto, ako imate višak slobodnog vremena dođite na kovid odjeljenje i pomozite!
  • Generic placeholder image
    Dugo vam je trajalo 29.09.2021. 17:41
    Kao laik pitam:
    Ako vam je prekjuce stigao kamion sa bocama kisika ( dokumentovano) odkud sad da ce da nestane za 3 dana?
    Koliko se to trosi dnevno da se potrosi kamion( ne znam koliko je u kg) za 5 dana?
Povezane vijesti
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
„Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka „Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od...
Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    21h 37m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    19h 46m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    3h 12m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    8h 27m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    6h 13m
    0