У ковид одјељењу Болнице "Србија" има кисеоника за три дана кориштења

29.09.2021. 17:09
2
ИЗВОР: СРНА

Централни објекат Болнице "Србија" у Источном Сарајеву тренутно располаже довољним залихама медицинског кисеоника, а издвојено ковид одјељење количинама довољним за три дана, изјавио је Срни вршилац дужности директора ове здравствене установе Небојша Шешлија.

Шешлија је рекао да објекат централне зграде има девет тона кисеоника.

- Улазимо у мањи проблем са издвојеним ковид одјељењем, којем кисеоник допремамо у боцама. Будући да имамо потписан уговор о снабдијевању са фирмом од које већина болница у Републици Српској набавља, надамо се да неће бити проблема у вези са будућим испорукама - навео је Шешлија.

Према његовим ријечима, кисеоник који Болница “Србија” набавља до сада је био исправан и посједовао је сертификате о неопходној исправности.

- Наши медицински радници нису имали проблема приликом кориштења кисеоника и давања кисеоничке терапије пацијентима. Уз сваку испоруку кисеоника добили смо потврду коју нам доставља добављач и потврду о исправности кисеоника, тако да можемо рећи да је ријеч о медицинском кисеонику чистоће 99,5 одсто - истакао је Шешлија.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Ne širite paniku 30.09.2021. 09:00
    Stigao je kamion/cisterna za centralnu kisikanu na koju je priključena glavna bolnička zgrada. Problem je sa izdvojenim kovid odjeljenjem koje se nalazi više od 500 m udaljeno od glavne bolničke zgrade a do koje se inače kisik doprema u manjim bocama jer isto, zbog daljine, nije priključeno na glavnu kisikanu.
    Sve lijepo piše i u tekstu kad bi se htjelo čitati...Nemojte širiti paniku gdje joj nije mjesto, ako imate višak slobodnog vremena dođite na kovid odjeljenje i pomozite!
  • Generic placeholder image
    Dugo vam je trajalo 29.09.2021. 17:41
    Kao laik pitam:
    Ako vam je prekjuce stigao kamion sa bocama kisika ( dokumentovano) odkud sad da ce da nestane za 3 dana?
    Koliko se to trosi dnevno da se potrosi kamion( ne znam koliko je u kg) za 5 dana?
Повезане вијести
Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији
„Златни септембар“ у Источном Сарајеву: Засијајте златно у знак подршке д‌јеци обољелој од рака „Златни септембар“ у Источном Сарајеву: Засијајте златно у знак подршке д‌јеци обољелој од...
Жене не могу у затвор у Војковићима Жене не могу у затвор у Војковићима
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    19h 50m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    23h 29m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    17h 59m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    6h 40m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    1h 25m
    0