U narednih nekoliko dana neće biti moguće registrovati vozila u BiH

23.10.2021. 19:37
0
IZVOR: avaz.ba

Zbog problema u isporuci potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji (saobraćajne dozvole) u narednih nekoliko dana neće biti moguće registrovati vozila na području cijele Bosne i Hercegovine.

Na to su građane upozorili iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, istakavši kako se trenutno može izvršiti samo produženje saobraćajnih dozvola kod korisnika koji u obrascu potvrde o registraciji imaju praznu rubriku za upisivanje datuma.

- Do navedene situacije je došlo zbog činjenice da Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) nije izvršeno u očekivanom roku dostavljanje obrasca potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji od strane odabranog ponuđača u provedenom postupku javne nabavke s kojim Agencija ima potpisan okvirni sporazum o kupoprodaji navedenih obrazaca, te ih nisu mogli proslijediti MUP-ovima - objasnili su iz MUP-a ZHK, pozvavši korisnike na strpljenje i razumijevanje.

Iz IDDEEA su, pak, naveli kako je zbog pandemije došlo do pomicanja rokova isporuke na tržištu repromaterijala, što je posljedično imalo i pomicanje planirane isporuke navedenih obrazaca za 15 dana.

Kako se u IDDEEA-i i organizacijskim jedinicama nadležnih tijela nalazi određena, manja količina obrazaca potvrde o vlasništvu vozila i potvrde o registraciji iz te Agencije su predložili da kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova, MUP Republike Srpske i Vlada Distrikta Brčko, Odjeljenje za javni registar izvrše procjenu zaprimljenih zahtjeva te da u svrhu prevladavanja problema među sobom izvrše preraspodjelu obrazaca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uprava za indirektno oporezivanje BiH za najam vozila daje 5,9 miliona KM Uprava za indirektno oporezivanje BiH za najam vozila daje 5,9 miliona KM
Baza podataka poskupljuje registraciju vozila? Baza podataka poskupljuje registraciju vozila?
Tesla povlači skoro 1,7 miliona vozila Tesla povlači skoro 1,7 miliona vozila
Najčitanije
  • Radenko Ivanović stekao zvanje doktora medicinskih nauka
    21h 30m
    9
  • Ranjena roda primjećena u Palama: Djevojke joj pomogle i nazvale je Nada
    14h 7m
    2
  • Susam kuglice sa tri vrste sira
    1h 9m
    0
  • Potvrđena optužnica zbog fizičkog napada i povređivanja majke
    17h 32m
    1
  • Marina Kurteš emotivna: U Istočnom Sarajevu upriličen veličanstven doček za viceprvakinju (FOTO)
    14h 37m
    0