У наредних неколико дана неће бити могуће регистровати возила у БиХ

23.10.2021. 19:37
0
ИЗВОР: avaz.ba

Због проблема у испоруци потврде о власништву возила и обрасца потврде о регистрацији (саобраћајне дозволе) у наредних неколико дана неће бити могуће регистровати возила на подручју цијеле Босне и Херцеговине.

На то су грађане упозорили из МУП-а Западнохерцеговачког кантона, истакавши како се тренутно може извршити само продужење саобраћајних дозвола код корисника који у обрасцу потврде о регистрацији имају празну рубрику за уписивање датума.

- До наведене ситуације је дошло због чињенице да Агенцији за идентификацијске документе, евиденцију и размјену података БиХ (IDDEEA) није извршено у очекиваном року достављање обрасца потврде о власништву возила и обрасца потврде о регистрацији од стране одабраног понуђача у проведеном поступку јавне набавке с којим Агенција има потписан оквирни споразум о купопродаји наведених образаца, те их нису могли прослиједити МУП-овима - објаснили су из МУП-а ЗХК, позвавши кориснике на стрпљење и разумијевање.

Из IDDEEA су, пак, навели како је због пандемије дошло до помицања рокова испоруке на тржишту репроматеријала, што је посљедично имало и помицање планиране испоруке наведених образаца за 15 дана.

Како се у IDDEEA-и и организацијским јединицама надлежних тијела налази одређена, мања количина образаца потврде о власништву возила и потврде о регистрацији из те Агенције су предложили да кантонална министарства унутрашњих послова, МУП Републике Српске и Влада Дистрикта Брчко, Одјељење за јавни регистар изврше процјену запримљених захтјева те да у сврху превладавања проблема међу собом изврше прерасподјелу образаца.

Коментари 0
Повезане вијести
Управа за индиректно опорезивање БиХ за најам возила даје 5,9 милиона КМ Управа за индиректно опорезивање БиХ за најам возила даје 5,9 милиона КМ
База података поскупљује регистрацију возила? База података поскупљује регистрацију возила?
Тесла повлачи скоро 1,7 милиона возила Тесла повлачи скоро 1,7 милиона возила
Најчитаније
  • Црква Успења Пресвете Богородице на Палама (ФОТО)
    23h 50m
    0
  • Раденко Ивановић стекао звање доктора медицинских наука
    19h 27m
    9
  • Рањена рода примјећена у Палама: Дјевојке јој помогле и назвале је Нада
    12h 4m
    1
  • Потврђена оптужница због физичког напада и повређивања мајке
    15h 29m
    1
  • Марина Куртеш емотивна: У Источном Сарајеву уприличен величанствен дочек за вицепрвакињу (ФОТО)
    12h 34m
    0