U Republici Srpskoj pronađene opasne čokolade

18.03.2024. 15:51
0
IZVOR: glassrpske.com

Gradska inspekcija za hranu izvršila je vanrednu kontrolu prometa konditorskog proizvoda trgovačkog naziva „Milka oreo“, neto 37 grama sa rokom upotrebe do 18. avgusta 2024. godine zbog sumnje na prisustvo komadića plastike u proizvodu.

Kako su naveli iz resornog odjeljenja – Inspekcija za hranu Gradske uprave Grada Banjaluke obavila je kontrolu u 15 maloprodajnih trgovinskih objekata, koji su dio većih trgovačkih lanaca, a na osnovu obavještenja EU RASFF proslijeđenog od strane Glavnog republičkog inspektora za hranu.

U samo jednom od kontrolisanih objekata zatečena su u prometu 23 komada konditorskog proizvoda „Milka oreo“, neto 37 grama sa rokom upotrebe do 18. avgusta 2024. godine, te je rješenjem naloženo povlačenje i zabrana daljeg prometa navedenog proizvoda do otklanjanja sumnje na bezbjednost za ishranu ljudi.

U ostalim kontrolisanim trgovinskim objektima nije zatečen proizvod navedene serije u prometu niti na stanju u predmetnim objektima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
Grad bogatiji za dječaka Grad bogatiji za dječaka
Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    24m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    18h 46m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    20h 1m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    15h 54m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    19h 0m
    1