U selu nadomak Drvara nastavu pohađaju samo dva učenika

16.12.2022. 09:34
0
IZVOR: srpskainfo.com

Osnovnu područnu školu u srpskom naselju Prekaja nadomak Drvara danas pohađa samo dvoje učenika, a prije rata tu je bilo oko 400 đaka.

Direktor ove obrazovne ustanove Dubravka Kunić rekla je Srni da je riječ o dvije sestre koje pohađaju četvrti i peti razred u područnom odjeljenju.

– One zajedno sa roditeljima i žive školskom objektu. Sljedeće godine u prvi razred krenuće i njihov brat –  navela je Kunićeva i dodala da se nastava u Prekaji realizuje do petog razreda.

Ona je podsjetila da je osnovna škola u Prekaji prije rata brojala oko 400 učenika.

Slika

Foto: srna.rs

– Tu se odvijala kabinetska nastava, sala za fizičko je bila opremljena, kao i kabineti, zgrada je bila funkcionalna, dok danas propada i prokišnjava –  navela je Kunićeva.

Ona je ukazala na brojne potrebe Osnovne škole u Drvaru, od kojih je rješavanje problema krova, podova i mokrih čvorova, te nabavka kompjuterske opreme, video-nadzora.

Kunićeva je navela da trenutno Osnovnu školu u Drvaru pohađaju ukupno 303 učenika.

Selo Prekaja kod Drvara prije rata imalo je matični ured, poštu, školu, nekoliko prodavnica i gostionicu, danas u ovom selu mahom živi starije povratničko stanovništvo.

Prekaja je mjesna zajednica koja zauzima gotovo polovinu površine područja opštine Drvar, od koje je udaljeno oko 15 kilometara. Nalazi se na regionalnom putu koji povezuje opštine Drvar i Glamoč.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obustavlja se nastava na sjeveru Kosova dok se ne povuče tzv. kosovska policija Obustavlja se nastava na sjeveru Kosova dok se ne povuče tzv. kosovska policija
Grupa roditelja traži da se odmah obustavi nastava u školi "Vladislav Ribnikar" Grupa roditelja traži da se odmah obustavi nastava u školi "Vladislav Ribnikar"
Ove godine nije bilo prijava o nasilnom ponašanju djece u školama Ove godine nije bilo prijava o nasilnom ponašanju djece u školama
Najčitanije
 • Dimljeni kozji delikates sir Marka Nikolića iz Sokoca (FOTO)
  23h 31m
  0
 • U sudaru autobusa i automobila povrijeđeno desetoro djece
  6h 21m
  1
 • Radnici Srpske zbog dugova ostali bez osiguranja
  10h 26m
  0
 • Anđela Vuković na papiru oživljava likove iz književnih djela (FOTO)
  9h 27m
  0
 • Služen parastos za 24 svirepo ubijena srpska civila
  7h 6m
  2