У селу надомак Дрвара наставу похађају само два ученика

16.12.2022. 09:34
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Основну подручну школу у српском насељу Прекаја надомак Дрвара данас похађа само двоје ученика, а прије рата ту је било око 400 ђака.

Директор ове образовне установе Дубравка Кунић рекла је Срни да је ријеч о двије сестре које похађају четврти и пети разред у подручном одјељењу.

– Оне заједно са родитељима и живе школском објекту. Сљедеће године у први разред кренуће и њихов брат –  навела је Кунићева и додала да се настава у Прекаји реализује до петог разреда.

Она је подсјетила да је основна школа у Прекаји прије рата бројала око 400 ученика.

Слика

Фото: srna.rs

– Ту се одвијала кабинетска настава, сала за физичко је била опремљена, као и кабинети, зграда је била функционална, док данас пропада и прокишњава –  навела је Кунићева.

Она је указала на бројне потребе Основне школе у Дрвару, од којих је рјешавање проблема крова, подова и мокрих чворова, те набавка компјутерске опреме, видео-надзора.

Кунићева је навела да тренутно Основну школу у Дрвару похађају укупно 303 ученика.

Село Прекаја код Дрвара прије рата имало је матични уред, пошту, школу, неколико продавница и гостионицу, данас у овом селу махом живи старије повратничко становништво.

Прекаја је мјесна заједница која заузима готово половину површине подручја општине Дрвар, од које је удаљено око 15 километара. Налази се на регионалном путу који повезује општине Дрвар и Гламоч.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: Уручене награде за најуспјешније литерарне радове Соколац: Уручене награде за најуспјешније литерарне радове
Мали матуранти запалили кров школе у Подгорици Мали матуранти запалили кров школе у Подгорици
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Најчитаније
 • Сарајевско-романијски корпус - сами против свих (ФОТО)
  18h 19m
  6
 • Отворено Народно позориште Источно Сарајево (ФОТО)
  6h 16m
  8
 • Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници!
  9h 58m
  7
 • Егзотична пилетина у сосу
  18h 35m
  0
 • Мајдов има специјалну поруку након освајања сребра
  14h 35m
  2