U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu

06.05.2024. 14:39
0
IZVOR: katera.news

U okviru ovogodišnjih „Đurđevdanskih svečanosti“ Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža organizuje u srijedu, 8. maja, promociju romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“.

Promocija ova dva romana, veoma značajna za kulturu sjećanja srpskog naroda, će biti održana u maloj sali Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u 18.00 časova.

Romana „Ustaša“, autora Saše Đorđevića, objavljen je 10. aprila ove godine, a opisuje mračnu sliku sudbine običnog čovjeka kojeg ratni vihor Drugog svjetskog rata nosi od nemila do nedraga, preko Krajine i Like i lomi u paramparčad svako njegovo ubjeđenje.

- Realan i surov prikaz zlog vremena, kada je bilo teško sačuvati goli život iole dostojan čovjeka. Priča o nama i njima, sa pitanjem: ko su oni, a ko smo mi? – poručili su iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Roman „Srpsko srce Johanovo“, autora Veselina Dželetovića je potresno svjedočanstvo o stradanju Srba u „Žutoj kući“ (Burelj, Albanija). Prve podatke o tome proslijedio je Johan, Nijemac kome je presađeno srpsko srce 2003. godine.

- Snovi njegovog donora vodili su ga od Italije, preko Kosova do Albanije... Roman je napisan po istinitom događaju i dobio je specijalno priznanje Akademije „Ivo Andrić“ za roman – naveli su organizatori.

Nakon promocije romana autori će potpisivati knjige koje će biti dostupne za kupovinu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    21h 47m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    19h 49m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    18h 42m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    17h 50m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    18h 47m
    0