U toku potpisivanje peticije protiv izgradnje MHC na Prači

24.04.2020. 11:31
0
IZVOR: Katera

Predstavnici Mjesne zajednice Podgrab organizovali su od jutros, na paljanskom šetalištu, akciju potpisivanja peticije protiv izgradnje mini-hidrocentrale na rijeci Prači u Vrhprači.

Grupa građana Pala, odnosno stanovnika Podgraba, Prače i Vrhprače, kuda protiče rijeka Prača, odlučno je stala u zaštitu svojih sela, kako bi spriječila investitore da unište prirodu, u kojoj su do sad živjeli.

Slika

Njihov cilj je zaštita ekologije i prirodnog dobra, koji predstavlja ova rijeka. Oni poručuju da će u svakom trenutku biti mobilni i reagovati ukoliko investitor pokuša da nastavi radove na izgradnji MHC na Prači.

Podsjećamo, firma "Strom Energija" iz Pala je 16. aprila 2020. godine započela prve radove na izgradnji MHC na Prači, nakon čega su se vidno zabrinuti stanovnici ovih sela obratili opštini i načelniku za pomoć.

Slika

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je ranije da će ova lokalna zajednica štititi interes građana kada je riječ o izgradnji mini hidrocentrale Kadino vrelo na rijeci Prači.

Ono što ostaje, jeste nedoumica, ko je izdao dozvolu za gradnju 2017. godine, ko stoji iza gradnje MHC, ko bi imao najviše koristi od te MHC i na koji način će opština moći da zaustavi i poništi dozvolu za gradnju MHC na Prači.

Komentari 0
Povezane vijesti
Guslarsko veče u Prači Guslarsko veče u Prači
Počelo potpisivanje peticije protiv otvaranja rudnika litijuma Počelo potpisivanje peticije protiv otvaranja rudnika litijuma
Stotine građana u redu za peticiju za smjenu nelegalnih vlasti Stotine građana u redu za peticiju za smjenu nelegalnih vlasti
Najčitanije
  • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
    12h 30m
    0
  • Šta donosi nacrt izmjena Zakona o komunalnoj policiji Srpske?
    14h 53m
    2
  • Promocija romana „Piši, dobri moj Nektarije“ Marijane Petronić 26. septembra u Istočnom Sarajevu
    16h 16m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    5h 32m
    0
  • Pale: Na humanitarnoj večeri za Milana Madžgalja prikupljeno 10.000 KM
    10h 21m
    0