У току потписивање петиције против изградње МХЦ на Прачи

24.04.2020. 11:31
0
ИЗВОР: Катера

Представници Мјесне заједнице Подграб организовали су од јутрос, на паљанском шеталишту, акцију потписивања петиције против изградње мини-хидроцентрале на ријеци Прачи у Врхпрачи.

Група грађана Пала, односно становника Подграба, Праче и Врхпраче, куда протиче ријека Прача, одлучно је стала у заштиту својих села, како би спријечила инвеститоре да униште природу, у којој су до сад живјели.

Слика

Њихов циљ је заштита екологије и природног добра, који представља ова ријека. Они поручују да ће у сваком тренутку бити мобилни и реаговати уколико инвеститор покуша да настави радове на изградњи МХЦ на Прачи.

Подсјећамо, фирма "Стром Енергија" из Пала је 16. априла 2020. године започела прве радове на изградњи МХЦ на Прачи, након чега су се видно забринути становници ових села обратили општини и начелнику за помоћ.

Слика

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је раније да ће ова локална заједница штитити интерес грађана када је ријеч о изградњи мини хидроцентрале Кадино врело на ријеци Прачи.

Оно што остаје, јесте недоумица, ко је издао дозволу за градњу 2017. године, ко стоји иза градње МХЦ, ко би имао највише користи од те МХЦ и на који начин ће општина моћи да заустави и поништи дозволу за градњу МХЦ на Прачи.

Коментари 0
Повезане вијести
Почело потписивање петиције против отварања рудника литијума Почело потписивање петиције против отварања рудника литијума
Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти
Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 0m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 33m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 59m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 12m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 41m
    3