U utorak obilježavanje slave Boračke organizacije Pale

03.11.2022. 14:28
1
IZVOR: srna.rs

Boračka organizacija opštine Pale u utorak, 8. novembra, obilježava krsnu slavu Svetog Dimitrija - Mitrovdan, kada će biti služen parastos poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i položeni vijenci na centralni spomenik.

Predsjednik Predsjedništva opštinske Boračke organizacije Jasna Lazarević Gavrilović rekla je Srni da je za slobodu Republike Srpske živote dalo 477 boraca sa Pala i da je ovo prilika da ih se prisjete, ali i da se, uz prisustvo velikog broja članova, u prijateljskoj atmosferi svečano proslavi slava.

Parastos u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama biće služen u 11.30 časova, a polaganje vijenaca je u 11.50 časova.

Gavrilovićeva je istakla da su organizacija sa najvećim brojem članstva na ovoj regiji, pojasnivši da je opština Pale, prema prijeratnom popisu stanovništva, imala najveći odziv mobilizaciji i da je prirodno da Boračka organizacija pokriva izuzetno veliki broj boračkih kategorija.

- Ovoj brojci značajno doprinose i svi oni borci i boračke kategorije, koji su se po završetku rata doselili na Pale, tu zasnovali svoj život - istakla je Gavrilovićeva.

Prema njenim riječima, želja Boračke organizacije Pale je da ove i svake naredne godine borci i boračke kategorije svoju slavu proslave saborno, sa željom da mrtve saborce ne zaborave, ali i da se njihova prava daleko više poštuju nego što je to danas.

Gavrilovićeva je naglasila da se organizacija zalaže i da će to činiti i u u budućnosti da se njeguje kultura pamćenja i sjećanja, popravi materijalni i svi drugi statusi ove kategorije stanovništva da bi svi zajedno zauzeli položaj u društvu zaslužen učešćem u stvaranju Republike.

Lomljenje slavskog kolača i slavski ručak planirani su u 17.00 časova u svadbenom salonu "Sara".

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Labud 04.11.2022. 18:13
    Čuj slavski ručak, opet krkanluk, ma Parađina je bio majka kakvi ste vi...
Povezane vijesti
Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje
Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    8h 10m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    20h 10m
    7
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    21h 44m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    5h 39m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    4h 57m
    0