Ubica Emire Maslan smješten iza rešetaka

16.11.2023. 17:31
0
IZVOR: glassrpske.com

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Anelu Bećiroviću zbog ubistva Emire Maslan.

Bećirović je usmrtio bivšu partnericu pred četverogodišnjim đetetom te zatim prijetio samoubistvom.

- U pitanju je osoba koja je ranije počinila đelo nasilja u porodici i koja je imala zabranu prilaska. Krivično đelo je počinjeno vatrenim oružjem koje je osumnjičeni nakon počinjenja đela odnio sa sobom. Doveo je u opasnost i svojeBećirović je usmrtio bivšu partnericu pred četverogodišnjim đetetom te zatim prijetio samoubistvom.

- U pitanju je osoba koja je ranije počinila đelo nasilja u porodici i koja je imala zabranu prilaska. Krivično đelo je počinjeno vatrenim oružjem koje je osumnjičeni nakon počinjenja đela odnio sa sobom. Doveo je u opasnost i svoje maloljetno dijete tako što je pred njim prijetio da će se ubiti – rekla je tužiteljica na ročištu.

Advokat Omar Mehmedbašić je nakon ročišta kazao da je priznanjem i predajom pištolja - presuda već napisana, samo je pitanje koliko će Anel Bećirović dobiti godina zatvora.

Ovaj tragični događaj dolazi nakon što je Bećirović u aprilu bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici, upravo nad Emirom Maslan. Tada su mu izrečene i mjere zabrane kontaktiranja s njom. Također, protiv njega se vodi sudski proces zbog posjedovanja narkotika.

Bećirović, nakon što je usmrtio Emiru, je pobjegao u svoj stan u Hrasnom, gdje se zabarikadirao zajedno sa njihovim četverogodišnjim sinom.

- Specijalna policija opkolila je stan i pregovarala s njim kako bi se predao i osigurala sigurnost djeteta. Dijete je na kraju predato socijalnoj službi. maloljetno dijete tako što je pred njim prijetio da će se ubiti - rekla je tužiteljica na ročištu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 55m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    16h 50m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    11h 38m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    12h 44m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    21h 12m
    0