Ubijen lider "Al Kaide"

02.08.2022. 09:02
1
IZVOR: srna.rs

Lider "Al Kaide" Ajman el Zavahiri ubijen je u vazdušnom napadu američke vojske, potvrdio je predsjednik SAD Džozef Bajden.

On je tokom obraćanja naciji rekao da je američka vojska u subotu, 30. jula, po njegovom naređenju izvršila vazdušni napad u avganistanskoj prijestonici Kabulu i da je u tom napadu ubijen emir "Al Kaide".

Bajden je naglasio da su SAD od ranije ove godine znale gdje se nalazi Zavahiri, ali da su, navodno, čekale do prošle sedmice, nakon što je stiglo obavještenje da su uslovi "optimalni" i poslije pažljivog pregledanja jasnih i uvjerljivih dokaza o lokaciji lidera terorističke grupe, kako bi se odobrio napad u kojem bi se on "jednom za svagda uklonio sa bojnog polja", javio je "Sputnjik".

Zavahiri, koji je porijeklom Egipćanin, predvodio je "Al Kaidu" otkako je pogubljen čuveni lider Osama bin Laden 2011. godine. Ministarstvo pravde SAD optužilo je Zavahirija da je igrao glavnu ulogu u planiranju terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001. godine, u kojima je poginulo gotovo 3.000 Amerikanaca.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Hrvat 02.08.2022. 10:17
    Ova amerika propada skroz.. hvata se za slamku
Povezane vijesti
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    20h 32m
    0
  • Krađa u Palama
    18h 50m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    15h 17m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    18h 5m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    11h 26m
    0