Umro glumac Metju Peri, zvijezda "Prijatelja"

29.10.2023. 09:43
0
IZVOR: srna.rs

Glumac Metju Peri, koji je tokom devedesetih stekao slavu kao Čendler Bing u američkoj televizijskoj komediji "Prijatelji", preminuo je u 54. godini.

Peri se decenijama borio sa zavisnošću od alkohola i zloupotrebom lijekova, o čemu je pisao u memoarima koje je objavio prošle godine.

Njegova smrt potvrđena je u saopštenju En-Bi-Sija, mreže koja je 10 godina emitovala "Prijatelje".

- Nevjerovatno smo tužni zbog prerane smrti Metjua Perija. Donio je toliko radosti stotinama miliona ljudi širom svijeta svojim savršenim komičnim tajmingom i ironičnom duhovitošću. Njegovo nasljeđe će živjeti kroz nebrojene generacije - saopštio je En-Bi-Si entertejnment na platformi "Iks".

"Los Anđeles tajms" i "TMZ.com" prenose, pozivajući se na neimenovane izvore iz službi za provođenje zakona, da je američko-kanadski glumac pronađen mrtav u kadi za hidromasažu ili đakuziju.

Peri je bio najpoznatiji po svojoj dugogodišnjoj ulozi Čendlera u veoma uspješnoj seriji "Prijatelji", koji se prikazivala u 10 sezona od 1994. do 2004. godine, sa Dženifer Aniston, Kortni Koks, Dejvidom Švimerom, Metom LeBlanom i Lizom Kudrou.

Serija je od svih šest drugara napravila međunarodno poznate ličnosti. Oni su glumili grupu bliskih mladih odraslih osoba koje dijele životni prostor i sastaju se u izmišljenom kafiću "Central perk" na Menhetnu.

U intervjuu "Njujork tajmsu" objavljenom u oktobru 2022. godine, Peri je rekao da je čist 18 mjeseci i dodao: "Vjerovatno sam potrošio devet miliona dolara ili nešto slično pokušavajući da se otrijeznim".

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo prof. dr Božidar Krstajić Preminuo prof. dr Božidar Krstajić
Preminuo pozorišni i filmski glumac Radovan Miljanić Preminuo pozorišni i filmski glumac Radovan Miljanić
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    1h 19m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    21h 28m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    22h 33m
    4
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    16h 16m
    0