Умро глумац Метју Пери, звијезда "Пријатеља"

29.10.2023. 09:43
0
ИЗВОР: srna.rs

Глумац Метју Пери, који је током деведесетих стекао славу као Чендлер Бинг у америчкој телевизијској комедији "Пријатељи", преминуо је у 54. години.

Пери се деценијама борио са зависношћу од алкохола и злоупотребом лијекова, о чему је писао у мемоарима које је објавио прошле године.

Његова смрт потврђена је у саопштењу Ен-Би-Сија, мреже која је 10 година емитовала "Пријатеље".

- Невјероватно смо тужни због преране смрти Метјуа Перија. Донио је толико радости стотинама милиона људи широм свијета својим савршеним комичним тајмингом и ироничном духовитошћу. Његово насљеђе ће живјети кроз небројене генерације - саопштио је Ен-Би-Си ентертејнмент на платформи "Икс".

"Лос Анђелес тајмс" и "ТМЗ.цом" преносе, позивајући се на неименоване изворе из служби за провођење закона, да је америчко-канадски глумац пронађен мртав у кади за хидромасажу или ђакузију.

Пери је био најпознатији по својој дугогодишњој улози Чендлера у веома успјешној серији "Пријатељи", који се приказивала у 10 сезона од 1994. до 2004. године, са Џенифер Анистон, Кортни Кокс, Дејвидом Швимером, Метом ЛеБланом и Лизом Кудроу.

Серија је од свих шест другара направила међународно познате личности. Они су глумили групу блиских младих одраслих особа које дијеле животни простор и састају се у измишљеном кафићу "Централ перк" на Менхетну.

У интервјуу "Њујорк тајмсу" објављеном у октобру 2022. године, Пери је рекао да је чист 18 мјесеци и додао: "Вјероватно сам потрошио девет милиона долара или нешто слично покушавајући да се отријезним".

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо проф. др Божидар Крстајић Преминуо проф. др Божидар Крстајић
Преминуо позоришни и филмски глумац Радован Миљанић Преминуо позоришни и филмски глумац Радован Миљанић
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    8h 37m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 33m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    23h 17m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    21h 2m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    23h 23m
    0