Uskoro rješenje odvođenja fekalnih voda u Miljevićima

19.02.2020. 19:00
0
IZVOR: Srna

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Istočno Sarajevo Jovan Katić i predstavnik Fonda za zaštitu životne sredine Srđan Todorović potpisali su danas u Banjaluci ugovor o sufinansiranju projekta odvođenja fekalnih voda sa područja naselja Miljevići, ukupne vrijednosti 166.074 KM.

U ovom projektu iz oblasti zaštite životne sredine "Eko fond" Republike Srpske učestvuje sa 90.000 KM, a opština Istočno Novo Sarajevo sa 76.074 KM, saopšteno je iz Komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Istočno Sarajevo.

Cilj projekta odvođenja fekalnih voda sa područja naselja Miljevići je uvezivanje postojećeg gradskog kolektora u Beogradskoj ulici sa postojećim kolektorom u naselju Miljevići u dužini od 1.300 metara.

U saopštenju se navodi da je sadašnji stepen razvoja u naselju Miljevići ograničen jer kanalizaciona mreža nije razvijena, a dio koji postoji nije uvezan u gradski kanalizacioni sistem, tako da se otpadne vode ovog područja ispuštaju direktno u lokalni potok što dovodi do njegove kontaminacije.

Realizacijom projekta stvaraju se uslovi za dalji razvoj kanalizacione mreže u okolnim naseljima što obezbjeđuje mogućnost za razvoj poljoprivrednih djelatnosti i turizma, izgradnje vikend naselja na cjelokupnom području, kao i mogućnost korišćenja lokalnog potoka za navodnjavanje i stočarstvo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Čakle - rana koja ne zarasta (FOTO) Čakle - rana koja ne zarasta (FOTO)
Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
"Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO) "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
Najčitanije
  • Lokalni izbori 2024: Održani lokalni izbori u BiH
    5h 11m
    2
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 15.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    3h 18m
    0
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 11.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    6h 45m
    1
  • Pogledajte grafikon o promjeni broja birača u odnosu na lokalne izbore 2020. godine
    6h 15m
    0
  • Sutra praznik Svete Tekle
    11h 10m
    0