Valentina Vujičić i Slađana Todić isključene sa fakulteta

26.07.2023. 17:19
6
IZVOR: srna.rs

Studentkinje Valentina Vujičić i Slađana Todić, koje su bile izložene medijskoj hajci zbog objava na privatnom profilu na "Instagramu", isključene su sa Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu.

Odluku o isključenju na tri godine donijela je Disciplinska komisija za disciplinsku odgovornost studenata na Univerzitetu u Sarajevu, saopšteno je sa Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija.

U saopštenju se navodi da je Komisija izrekla najstrožu disciplinsku mjeru propisanu odredbama Statuta Univerziteta u Sarajevu.

Ranije je dekan tog fakulteta Jasmin Ahić rekao da Vujičićevoj i Todićevoj neće biti dozvoljen ispis sa fakulteta dok se ne završi disciplinski postupak protiv njih, a koji je pokrenut nakon saznanja o događaju na društvenim mrežama.

Valentina Vujičić i Slađana Todić izložene su medijskoj i hajci svojih kolega i drugih iz Federacije BiH jer je jedna od njih na ličnom profilu na "Instagramu" objavila fotografiju sa podignuta tri prsta, a druga fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Tužilaštvo BiH je protiv njih formiralo predmet i zatražilo materijal od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nakon ovih dešavanja, direktor Bezbednosno-informativne agencije Srbije Aleksandar Vulin ponudio je da one nastave školovanje na akademiji za bezbjednost u Beogradu. Najavljeno je da će one biti stipendisti Srbije i imati smještaj u studentskom domu u Beogradu, a da će ostatak finansijskog dijela njihovog školovanja nositi preduzeće "Sarajevo-gas", kao preduzeće Vlade Republike Srpske.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Jelena 28.07.2023. 12:24
    Tuga je kako se nasa mladost ponasa danas. Bez postovanja prema svemu i svima. One i treba snose odgovornost za svoje ponasanje, a sto se tice stipendiranja u Beogradu... mislim da ima mnooogo bolje djece kojima je to itekako potrebnije.
    Lp
  • Generic placeholder image
    Jovo 28.07.2023. 10:18
    Ne znam koji je razlog studiranja Kriminalistike u Sarajevu. Da nema u kod nas ili Banja Luci slično nešto, kao Veterinarski, pa i hajde. Vidjele su kakve su im bile kolege
  • Generic placeholder image
    ;) 27.07.2023. 14:45
    Je li se samo meni čini ili je ova mala sa cvikama dobra kao grom?
  • Generic placeholder image
    Pale 27.07.2023. 11:15
    Da su bile ,,pametnije,, ne bi tamo ni upisivale. Ponijela ih svjetla velikog grada.
  • Generic placeholder image
    bando.crvena 27.07.2023. 10:17
    gore glave djevojke i samo naprijed!!!sto dalje iz šerijata!!!a to zelim i svim normalnim i dobronamjernim ljudima
  • Generic placeholder image
    Krcko 26.07.2023. 20:20
    Puno su im naškodili ovi bašibozuci iz šeher Sarajeva. U gradu u kome je multietničnost i različitost odavno misaona imenica, iskreno nisu imale ni šta tražiti, a kamoli studirati i slušati svakodnevne izlive mržnje i netolerancije prema Srbima. Odoše djevojke na prestižniji fakultet kriminalistike u Beogradu, sigurno tamo će moći slobodno da žive i da uče i da ne vagaju riječi koje smiju ili koje ne smiju izreći. Neka im je sretnostudiranje u prestonom gradu svih Srba-Beogradu.
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    6h 40m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    7h 24m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    11h 29m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    11h 33m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    23h 17m
    0