Velež čeka novčana kazna i suspenzija stadiona

22.09.2021. 11:04
0
IZVOR: nezavisne.com

Fudbalski klub Velež suočiće se visokom novčanom kaznom, koja bi mogla iznositi preko 20.000 KM, te suspenzijom stadiona od najmanje tri utakmice igranja pred praznim tribinama, potvrđeno je jutros za "Nezavisne" iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Utakmica 10. kola fudbalske M:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borac prekinuta je u utorak naveče u 81. minuti nakon ulaska domaćih navijača na teren, pri rezulatu 2:0 u korist gostiju iz Banjaluke.

Nezadovoljni suđenjem domaći navijači pokušali su se obračunati sa sudijama ne meču predvođenim glavnim arbitrom Sabrijom Topalovićem, koji nakon što su izbjegli linč na samom stadionu u Mostaru, novi napad su doživjeli prilikom povratka kući.

  • Napadnute fudbalske sudije, zapaljeno im vozilo
    22.09.2021. 10:01

    Nakon što je u tunelu Lendava između Jablanice i Konjica, sinoć nakon utakmice Velež - Borac, zapaljen je automobil u kojem se vozio sudija Sabrija Topalović, ova informacija je zvanično potvrđena ...

BiH
Napadnute fudbalske sudije, zapaljeno im vozilo

Njihov automobil je zaustavljen u tunelu Lendava, na magistralnom putu M-17, u blizini Jablanice.

- Na vozilu su izazvali veću materijalnu štetu, ubacili su baklju unutar vozila i vozilo je izgorjelo. Jedna osoba iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH je zadobila tjelesne povrede, hospitalizovan je u Domu zdravlja Jablanica - rekao je Marić.

Disciplinska komisija Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH zakazaće hitnu sjednicu, koja bi mogla biti održana već do kraja dana.

- Uslijediće oštre kazne. Kako za klub tako i za pojedince. Moramo pregledati čitav materijal, vidjeti je li neko od predstavnika Borca napadnut na samom stadionu. Ovo su stvari koje se neće tolerisati i moraju se sasjeći u samom korijenu. Bezbjednost svih aktera na jednom sportskom događaju je na prvom mjestu - rečeno je za "Nezavisne" iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kažnjen direktor RAK-a, pokrenut postupak protiv ministra Hurtića Kažnjen direktor RAK-a, pokrenut postupak protiv ministra Hurtića
Nadala četiri sekunde u toaletu koštale rigorozne sudijske odluke Nadala četiri sekunde u toaletu koštale rigorozne sudijske odluke
UEFA kaznila Čukarički sa 5.000 evra i zatvaranjem dijela stadiona u Leskovcu UEFA kaznila Čukarički sa 5.000 evra i zatvaranjem dijela stadiona u Leskovcu
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    22h 7m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    13h 5m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    21h 31m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    19h 46m
    12
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    9m
    0