Velike gužve na graničnim prelazima: Kolone vozila na ulazu i izlazu iz BiH

24.09.2023. 19:55
0
IZVOR: srpskainfo.com

Iako su ljetni odmori okončani, na brojnim graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini i dalje se bilježe velike gužve, a ovaj septembarski vikend najfrekventnije je na graničnim prelazima koji se nalaze na sjeveru Bosne i Hercegovine.

Prema onome što se može vidjeti na zvaničnim kamerama BIHAMK, velike gužve bilježe se na gotovo svim graničnim prelazima u ovom dijelu države. Osim ulaza u Bosnu i Hercegovinu, gotovo pa identične gužve bilježe se i na izlazima iz države.

- Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine - saopštili su iz BIHAMK.

Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Kada je riječ o stanju na drugim magistralnim cestama u BiH, sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, piše Klix.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštovanje je obavezno.

Komentari 0
Povezane vijesti
Jošilo izručen BiH, istražuju ga u skaj predmetima Jošilo izručen BiH, istražuju ga u skaj predmetima
Srpski general Gojko Knežević na čelu OS BiH Srpski general Gojko Knežević na čelu OS BiH
Rade kao tapetari, tesari i zidari: Broj stranih radnika u BiH duplo veći nego 2020. Rade kao tapetari, tesari i zidari: Broj stranih radnika u BiH duplo veći nego 2020.
Najčitanije
 • U nesreći kod Foče stradao otac troje djece
  16h 42m
  0
 • U Sarajevu i Istočnom Sarajevu pretresi na 12 lokacija
  12h 15m
  1
 • Da je živa, Titova Jugoslavija bi danas slavila 80. rođendan
  19h 33m
  3
 • „Google“ za nekoliko dana kreće sa velikim brisanjem naloga: Evo kako da sačuvate svoj
  12h 21m
  0
 • Na mjesto nesreće izlazi inspekcijski nadzor za tunele
  17h 25m
  2