Više od polovine anketiranih roditelja radi domaće zadatke sa djecom

12.01.2023. 14:57
4
IZVOR: katera.news

Portal Katera je u prethodnom periodu sproveo tri ankete u vezi sa aktuelnim pitanjima, od toga da li roditelji treba da rješavaju domaće zadatke za svoju djecu do toga da li će vlast ispoštovati zaključke koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske, ali i u kojoj mjeri na građane Istočnog Sarajeva utiče nedostatak snijega na Jahorini.

Najpopularnija anketa objavljena u tom periodu je upravo anketa objavljena na samom kraju godine, a tiče se nedovoljnih sniježnih padavina na Jahorini.

U anketi Koliko na građane Istočnog Sarajeva utiče nedostatak snijega na Jahorini? učestvovalo je 1.077 ispitanika, od čega se 471 ispitanik ili 43.7 odsto od ukupnog broja izjasnio da takva situacija ne utiče direktno na njega.

Na 317 ispitanika, odnosno 29.4 odsto, nedostatak snijega utiče negativno, dok 239 učesnika ankete, procentualno 26.8 odsto, ne razmišlja o tome.

Početkom decembra, tri dana prije isteka rokova za ponovno formiranje Vojske Republike Srpske, vraćanje nadležnosti Srpske u oblasti indirektnih poreza, bezbjednosti i pravosuđa, portal Katera je sproveo anketu na temu Da li će vlast ispoštovati zaključke koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske?

U anketi je učestvovao 201 ispitanik, koji je imao priliku da izabere jedan od pet ponuđenih odgovora, a prema rezultatima najviše ispitanika pokazalo je nepovjerenje u vlast.

Da vlast  ovo pitanje koristi u izborne manipulacija smatra 112, odnosno 55.7 odsto anketiranih, dok 27 ispitanih, 13.4 odsto ukupnog broja, smatra da je to neizvodljivo.

Da će vlast realizovati zaključke glasalo je 26 ili 12.9 odsto ispitanih, a onih koji smatraju da će se to dogoditi drugom prilikom je 13, svega 6.5 odsto.

Dvadeset tri ispitanika, odnosno 11.4 odsto od ukupnog broja, poštovanje zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske ne zanima.

Sa zahuktavanjem školske godine, početkom oktobra, portal Katera je pitao roditelje da li rade domaće zadatke sa svojim mališanima, odnosno Mislite li da roditelji treba da rješavaju domaće zadatke?

Od ukupnih 386 glasača, više od pola, njih 197, reklo je da pomaže djeci, kada ne mogu sami da ih riješe. Svakodnevno, jer su zadaci preteški, pomaže 60 roditelja, odnosno 15.5 odsto anketiranih.

Da djeca sama rade zadaću želi devedeset ili 25.6 odsto roditelja, te im u rješavanju zadataka ne pomažu.

Trideset, 7.8 odsto, ispitanih navodi da ne rade domaće zadatke sa djecom, jer nemaju vremena.

Komentari 4
 • Generic placeholder image
  @Borac 12.01.2023. 16:27
  Tako je, kada su ankete ne interesuje ih, posebno nešto čime se već 20 godina manipuliše narodom. Presipanje iz šupljeg u prazno, vraćanje nekih nadležnosti koje je ista ta vlast predala na zajednički nivo i narod opet na to pada i vjeruje da će to biti. Dodik je prodao vojsku, zamalo i policiju i sad opet taj isti Dodik kaže vratićemo VRS i prosječni njegov krezubi glasač sa ispranim mozgom kaže: svaka čas' preCedniče, takoE i nagne pivu pred prodavnicom!
 • Generic placeholder image
  Ja jada 12.01.2023. 16:22
  Pa ti najpametniji u najugledniji su najviše krivi za ovakav sistem. Ne moze nam biti dobro kad su oni sklonili guzicu u stranu
 • Generic placeholder image
  Goran 12.01.2023. 16:19
  E pa moj borac to je zato što ste dozvolili da se politikom bave najveći lopovi i kriminalci umjesto da se istom bave najpametniji i najugledniji među nama
 • Generic placeholder image
  Borac 12.01.2023. 16:14
  Zanimljivo mi je kako ova politička pitanja najmanje zanimaju ljude, a najviše utiču na život nas smrtnika.
Povezane vijesti
Novi Katerini prijedlozi knjiga za čitanje Novi Katerini prijedlozi knjiga za čitanje
Novi Katerini prijedlozi knjiga za čitanje Novi Katerini prijedlozi knjiga za čitanje
U BiH ih je preko 200.000: Slavite li Svjetski dan samaca? U BiH ih je preko 200.000: Slavite li Svjetski dan samaca?
Najčitanije
 • Glasni kada brane Dodika, nijemi na muke saboraca: BORS na meti žestokih kritika zbog dolaska njihovih čelnika pred Sud BiH
  19h 18m
  8
 • Kosovski vitez Miloš Ćirković: Na zgarištu ikona Svetog Alimpija Stolpnika
  1h 15m
  0
 • Opština Istočno Novo Sarajevo organizuje podjelu novogodišnjih paketića
  22h 46m
  0
 • Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak
  7h 29m
  2
 • Jakov Ignjatović - Začetnik realizma u srpskoj književnosti
  5h 35m
  0