Више од половине анкетираних родитеља ради домаће задатке са дјецом

12.01.2023. 14:57
4
ИЗВОР: katera.news

Портал Катера је у претходном периоду спровео три анкете у вези са актуелним питањима, од тога да ли родитељи треба да рјешавају домаће задатке за своју дјецу до тога да ли ће власт испоштовати закључке које је донијела Народна скупштина Републике Српске, али и у којој мјери на грађане Источног Сарајева утиче недостатак снијега на Јахорини.

Најпопуларнија анкета објављена у том периоду је управо анкета објављена на самом крају године, а тиче се недовољних снијежних падавина на Јахорини.

У анкети Колико на грађане Источног Сарајева утиче недостатак снијега на Јахорини? учествовало је 1.077 испитаника, од чега се 471 испитаник или 43.7 одсто од укупног броја изјаснио да таква ситуација не утиче директно на њега.

На 317 испитаника, односно 29.4 одсто, недостатак снијега утиче негативно, док 239 учесника анкете, процентуално 26.8 одсто, не размишља о томе.

Почетком децембра, три дана прије истека рокова за поновно формирање Војске Републике Српске, враћање надлежности Српске у области индиректних пореза, безбједности и правосуђа, портал Катера је спровео анкету на тему Да ли ће власт испоштовати закључке које је донијела Народна скупштина Републике Српске?

У анкети је учествовао 201 испитаник, који је имао прилику да изабере један од пет понуђених одговора, а према резултатима највише испитаника показало је неповјерење у власт.

Да власт  ово питање користи у изборне манипулација сматра 112, односно 55.7 одсто анкетираних, док 27 испитаних, 13.4 одсто укупног броја, сматра да је то неизводљиво.

Да ће власт реализовати закључке гласало је 26 или 12.9 одсто испитаних, а оних који сматрају да ће се то догодити другом приликом је 13, свега 6.5 одсто.

Двадесет три испитаника, односно 11.4 одсто од укупног броја, поштовање закључака Народне скупштине Републике Српске не занима.

Са захуктавањем школске године, почетком октобра, портал Катера је питао родитеље да ли раде домаће задатке са својим малишанима, односно Мислите ли да родитељи треба да рјешавају домаће задатке?

Од укупних 386 гласача, више од пола, њих 197, рекло је да помаже дјеци, када не могу сами да их ријеше. Свакодневно, јер су задаци претешки, помаже 60 родитеља, односно 15.5 одсто анкетираних.

Да дјеца сама раде задаћу жели деведесет или 25.6 одсто родитеља, те им у рјешавању задатака не помажу.

Тридесет, 7.8 одсто, испитаних наводи да не раде домаће задатке са дјецом, јер немају времена.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    @Борац 12.01.2023. 16:27
    Тако је, када су анкете не интересује их, посебно нешто чиме се већ 20 година манипулише народом. Пресипање из шупљег у празно, враћање неких надлежности које је иста та власт предала на заједнички ниво и народ опет на то пада и вјерује да ће то бити. Додик је продао војску, замало и полицију и сад опет тај исти Додик каже вратићемо ВРС и просјечни његов крезуби гласач са испраним мозгом каже: свака час' преЦедниче, такоЕ и нагне пиву пред продавницом!
  • Generic placeholder image
    Ja jada 12.01.2023. 16:22
    Pa ti najpametniji u najugledniji su najviše krivi za ovakav sistem. Ne moze nam biti dobro kad su oni sklonili guzicu u stranu
  • Generic placeholder image
    Goran 12.01.2023. 16:19
    E pa moj borac to je zato što ste dozvolili da se politikom bave najveći lopovi i kriminalci umjesto da se istom bave najpametniji i najugledniji među nama
  • Generic placeholder image
    Борац 12.01.2023. 16:14
    Занимљиво ми је како ова политичка питања најмање занимају људе, а највише утичу на живот нас смртника.
Повезане вијести
Катерини приједлози књига за ову недјељу Катерини приједлози књига за ову недјељу
Катерини приједлози књига за ову седмицу Катерини приједлози књига за ову седмицу
Наш приједлог књига за читање Наш приједлог књига за читање
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    11h 17m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    12h 52m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    21h 16m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    20h 13m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    14h 56m
    9