Više osoba privedeno zbog napada na Srbe u Kninu

28.08.2019. 10:20
0
IZVOR: Srna

Policija u Šibeniku privela je više osumnjičinih za napad na Srbe u selu Uzdolje kod Knina, kada je povrijeđeno nekoliko osoba, javio je jutros HRT, pozivajući se na nezvanične izvore.

Portparol Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor rekla je da se intenzivno obavljaju kriminalistička istraživanja, te da se u policijsku stanicu dovode osobe koje bi se mogle povezati s napadom, kao i osobe koje bi mogle uputiti na krivce.

U mjestima Uzdolje i Đevrske u okolini Knina, prije sedam dana tokom prenosa fudbalske utakmice u dva kafića napadnuti žitelji srpske nacionalnosti.

HRT prenosi da su maskirani napadači u Uzdolju verbalno i fizički napali vlasnika i goste kafića i da je tom prilikom pet osoba lakše povrijeđeno, među njima i maloljetnik koji je zadržan u kninskoj bolnici.

Vlasnik kafića rekao je da su napadači imali fantomke, a napali su ih šipkama, daskama, letvama, te počeli da razbijaju i da ih tuku.

Napad je okarakterisan kao krivično djelo iz mržnje i izazivanje nereda, naveo je HRT.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je ranije da napad na Srbe na području Knina odlike skvadrističke grupacije i da nisu slučajni i spontani.

Uzdolje je mjesto s većinski srpskim stanovništvom, a gosti u kafiću gledali su fudbalsku utakmicu “Jang bojs”- “Crvene zvezde”.

Napadači, ako im bude utvrđena krivica, mogu dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora, dodaje HRT.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vaskrsi vaskrsle srpske vojske Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    6h 53m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    7h 37m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    11h 42m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    11h 46m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    23h 30m
    0