Више особа приведено због напада на Србе у Книну

28.08.2019. 10:20
0
ИЗВОР: Срна

Полиција у Шибенику привела је више осумњичиних за напад на Србе у селу Уздоље код Книна, када је повријеђено неколико особа, јавио је јутрос ХРТ, позивајући се на незваничне изворе.

Портпарол Полицијске управе шибенско-книнске Марица Косор рекла је да се интензивно обављају криминалистичка истраживања, те да се у полицијску станицу доводе особе које би се могле повезати с нападом, као и особе које би могле упутити на кривце.

У мјестима Уздоље и Ђеврске у околини Книна, прије седам дана током преноса фудбалске утакмице у два кафића нападнути житељи српске националности.

ХРТ преноси да су маскирани нападачи у Уздољу вербално и физички напали власника и госте кафића и да је том приликом пет особа лакше повријеђено, међу њима и малољетник који је задржан у книнској болници.

Власник кафића рекао је да су нападачи имали фантомке, а напали су их шипкама, даскама, летвама, те почели да разбијају и да их туку.

Напад је окарактерисан као кривично дјело из мржње и изазивање нереда, навео је ХРТ.

Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац изјавио је раније да напад на Србе на подручју Книна одлике сквадристичке групације и да нису случајни и спонтани.

Уздоље је мјесто с већински српским становништвом, а гости у кафићу гледали су фудбалску утакмицу “Јанг бојс”- “Црвене звезде”.

Нападачи, ако им буде утврђена кривица, могу добити од шест мјесеци до пет година затвора, додаје ХРТ.

Коментари 0
Повезане вијести
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Ухапшено пет особа због напада у Стоцу Ухапшено пет особа због напада у Стоцу
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    10h 38m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 30m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 21m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 6m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 13m
    4