Vlasenica: Opština nagrađena za najbolji sistem za planiranje i upravljanje razvojem u 2019. godini

28.05.2020. 12:35
0
IZVOR: vlasenica24.info

Opština Vlasenica je od 2013. godine uključena u Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH), u saradnji sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), a putem kojeg se pruža podrška partnerskim jedinicama lokalne samouprave u uvođenju i primjeni sistemskog pristupa planiranju i upravljanju razvojem. Prema konačnim rezultatima izvršenih procjena kapaciteta za upravljanje lokalnim razvojem u 22 jedinice lokalne samouprave, opštini Vlasenica dodijeljena je nagrada za najbolji sistem za planiranje i upravljanje razvojem u 2019. godini, u iznosu od 70.000,00 USD.

Takođe, opština Vlasenica ostvarila je najbolji rezultat u kategoriji najveći rast indeksa kapaciteta za planiranje i upravljanje razvojem u 2018. godini.

ILDP svake godine provodi procjenu kapaciteta partnerskih jedinica lokalne samouprave kako bi se pratio i ocijenio napredak u provođenju procesa upravljanja razvojem, sa ciljem podsticanja na ulaganje dodatnih napora u pogledu uspostave efikasnih sistema za upravljanje razvojem.

Grant u iznosu od 70.000,00 USD dodijeljen je za implementaciju jednog od projekata definisanih Strategijom razvoja opštine Vlasenica, dok će opština sufinansirati odabrani projekat sa minimalno 50% ukupne vrijednosti.

Opština Vlasenica izražava zahvalnost Razvojnom programu Ujedinjenih nacija i Projektnom odboru ILDP na ukazanom povjerenju i podršci, sa uvjerenjem da će se uspješna saradnja nastaviti, kako u okviru ILDP, tako i na budućim projektima, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Komentari 0
Povezane vijesti
Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“ Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“
U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    20h 13m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    21h 24m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    22h 50m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    22h 55m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    3h 4m
    0