Vuković: Poziv građanima Istočnog Sarajeva da glasaju na izborima u Srbiji(VIDEO)

18.05.2020. 20:47
2
IZVOR: Katera/OSM

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković pozvao je građane Istočnog Sarajeva koji imaju dvojno državljanstvo i ispunjavaju potrebne uslove da ostvare svoje biračko pravo i glasaju na izborima u Srbiji.

Vuković je pozvao i ostale građane Republike Srpske koji, osim državljanstva BiH, imaju državljanstvo Srbije, da izađu na glasačka mjesta i daju svoj glas nekom od kandidata za Skupštinu Republike Srbije i kandidatima u lokalnim samoupravama.

-Ne treba podsjećati koliko su značajni naši odnosi sa Srbijom i specijalne, paralelne veze koje imamo. Moram da podsjetim naše građane da Hrvati iz zapadne Hercegovine svojim glasom u značajnoj mjeri utiču i na ishod glasanja u Hrvatskoj- istakao je Vuković.

-Mislim da bi to trebalo da postane praksa građana Republike Srpske, a o svemu što je potrebno za ostvarivanje biračkog prava mogu da se informišu u Ambasadi Srbije u Sarajevu, ali i konzulatima- naglasio je Vuković.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    L. D. 20.05.2020. 19:44
    Ni u Srbiji narod nece na glasanje, jer su uvijek namjestena?! A ko je ovaj, jel' njegova produžena ruka? Sta je, sad mu trebaju Srbi iz BiH da izvede lazno glasanje i pobjedu, ha 😂 nece ga vise niko, ni crna zemlja,nosio ga djavo tamo gdje pripada!
  • Generic placeholder image
    NiKo 18.05.2020. 23:37
    Šta vam Vučić uradi. Strašno
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 13m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 55m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 28m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 2m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    22h 47m
    3