Za obnovu ikonostasa 10.000 KM od Sarajevskog kantona

03.09.2019. 20:14
0
IZVOR: Srna

Starješina Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu protojerej-stavrofor Vladimir Stupar potvrdio je Srni da je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoline Kantona Sarajevo izdvojilo 10.000 KM za obnovu i rekonstrukciju ikonostasa u ovom hramu, odnosno za njegovo vraćanje u prvobitno stanje.

Stupar je istakao da je sa kantonalnim ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoline Damirom Filipovićem potpisao sporazum o saradnji i da je ovo drugi put da to ministarstvo sa 10.000 KM pomaže obnovu ikonostasa. 

On je rekao da je i Mitropolija dabrobosanska ove godine za obnovu ikonostasa izdvojila 30.000 KM, a otprilike isti iznos i prošle godine. 

Prema njegovim riječima, iako su ova sredstva značajna, ipak su nedovoljna, s obzirom na ukupnu vrijednost radova. 

-Još se nije došlo ni do polovine radova na obnovi ikonostasa. Nije moguće tačno utvrditi koliko je još sredstava potrebno do završetka radova i zato se radi po fazama - dio po dio-, naglasio je Stupar.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva...
Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO) Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO)
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 23m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 18m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 12m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 21m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 31m
    0