Zakazan protest zbog velikog zagađenja vazduha

20.01.2020. 09:54
0
IZVOR: klix.ba

Neformalna grupa građana Sarajeva najavila je za danas protestni skup zbog velikog zagađenja vazduha, a koji bi de trebao održati od 12 do 13 sati u parku ispred Vlade Kantona Sarajevo.

Organizatori ovog protestnog okupljanja pozvali su na Fejsbuku građane da dođu s maskama ispred Vlade KS.

Kako kažu, uznemireni podacima o kvalitetu vazduha u Kantonu Sarajevo te skeptični u vezi s odgovornošću pojedinaca i privrednih subjekata, ali i odlučnošću nadležnih institucija da se ozbiljno posvete sistemskim i dugoročnim rješenjima, odlučili su izaći na ulicu.

– Iz odgovornosti prema djeci koja su našim nemarom primorana udisati otrovne čestice, okupljeni u neformalnu grupu pozivamo sve građane, domaće i međunarodne nevladine organizacije kojima je u fokusu briga o dobrobiti djece, ekološka udruženja i sve ostale zainteresirane da mirnim protestnim okupljanjem zajednički izrazimo zabrinutost i nezadovoljstvo dosadašnjim pristupom ovom trenutno najozbiljnijem problemu s nesagledivim posljedicama po zdravlje građana – kažu iz neformalne grupe građana.

Na prošlosedmičnoj pres konferenciji Vlada Kantona Sarajevo najavila je da će osigurati socijalno ugroženim građanima ovog kantona besplatne zaštitne maske i prečišćivače vazduha kao pomoć zbog izuzetno zagađenog vazduha.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 20m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 25m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 53m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 27m
    3
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 33m
    0